Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

BERD recunoaște că economia crește: Reacția PSD

PSD2

PSD salută decizia Băncii Europene pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare de a revizui în sens pozitiv estimarea privind creşterea economică a României pentru anul 2017, de la 3,7% în noiembrie, la 4% în prezent, ca urmare a măsurilor din programul PSD de guvernare.

Citește și: Spot publicitar ȘOCANT: Fetițe care se joacă cu VIBRATOARE / VIDEO

"La ora actuală, în viziunea BERD, în 2017, România va avea cea mai mare creştere economică din Uniunea Europeană, ca urmare a măsurilor din programul de guvernare al PSD, precum relaxarea fiscală sau majorarea salariilor. Aceste măsuri au fost apreciate şi de experţii Comisiei Europene. Am convingerea că aceste instituţii precum BERD, FMI, Comisia Europeană, vor continua să îşi îmbunătăţească previziunile despre România, după ce vor deveni operabile şi alte măsuri precum Start-up Nation, Legea Prevenţiei sau Fondul Suveran de Dezvoltare şi Investiţii, care vor avea o influenţă pozitivă asupra economiei", a declarat purtătorul de cuvânt al PSD, Adrian-Marius Dobre, potrivit unui comunicat de presă.

Citește și: INCREDIBIL Din ce au făcut cei de la Louis Vuitton o nouă colecție de genți

Potrivit sursei citate, BERD a publicat recent o nouă estimare privind evoluţiile economice din România prin care a apreciat măsurile avute în vedere de "formaţiunea politică aflată la guvernare". De asemenea, BERD estimează că investiţiile vor creşte în România ca urmare a anulării taxei pe construcţii speciale şi a costului de finanţare care a ajuns la cel mai scăzut nivel, România devenind astfel un mediu atractiv pentru dezvoltarea afacerilor.

Citește și: LOVITURĂ pentru angajații din băncii: Interacțiunea cu clienții se va face prin intermediul inteligenței artificiale

Social-democraţii menţionează că BERD consideră că "după un avans de 3,9% în 2015, economia României a crescut cu 4,8% în 2016, sprijinită de cererea internă solidă", iar "principalul motor de creştere a economiei în această perioadă a fost consumul privat, pe fondul unui venit disponibil mai ridicat (sprijinit de reducerea TVA şi de majorarea salariilor), îmbunătăţirii pieţei forţei de muncă şi al inflaţiei scăzute. Consumul va continua să stimuleze creşterea în 2017 şi în 2018, sprijinit de o nouă creştere a salariului minim şi a salariilor din sectorul public, care fac parte din promisiunile electorale ale formaţiunii politice aflată la guvernare - PSD, consideră BERD, potrivit comunicatului PSD.

Citește și: Probleme pentru Jennifer Lopez: Riscă să facă PUȘCĂRIE

Recent, şi Fondul Monetar Internaţional a revizuit în creştere, de la 3,8% la 4,2%, estimările privind evoluţia economiei pentru anul 2017, se mai arată în comunicat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.