Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Surpriză - Berea ar putea fi cheia pentru prevenirea bolii Alzheimer

bere draft

Cercetătorii au sugerat într-un studiu recent că extractele de flori de hamei găsite în bere ar putea deține cheia pentru prevenirea bolii Alzheimer, care este o formă comună de demență.

În general, hameiul acționează ca agenți stabilizatori în toate berile. Pentru studiul lor, cercetătorii de la Universitatea din Milano-Bicocca au testat patru soiuri comune de extracte de flori de hamei pentru a determina dacă ar ajuta la prevenirea aglomerării proteinelor din creier asociate cu Alzheimer.

Soiurile de hamei testate au inclus Cascade, Saaz, Tettnang și Summit, pe care cercetătorii le-au expus la proteinele amiloide și la celulele nervoase umane.

Ceea ce au dezvăluit descoperirile lor a fost că au fost capabili să blocheze proteinele beta amiloid de la aglomerarea în jurul celulelor. În plus, ele conțin proprietăți antioxidante despre care se crede că protejează celulele din organism.

Extractele de hamei din bere au declanșat, de asemenea, un proces de reînnoire numit căi autofagice.

Cauzele Alzheimer

Potrivit informațiilor de la Asociația Alzheimer, nu există o singură cauză legată de boala Alzheimer, deoarece aceasta se dezvoltă din mai mulți factori, cum ar fi genetica, stilul de viață și mediul înconjurător.

Cu toate acestea, cercetătorii implicați în acest studiu special l-au atribuit proteinelor beta-amiloid, care se găsesc în mod natural, care se adună împreună pentru a forma plăci care se adună între neuroni, perturbând funcția celulară.

Hameiul din Tettnang cultivat într-un oraș din districtul Bodensee din sudul Baden-Württember din Germania a fost cel mai performant, deoarece a ajutat la eliminarea proteinelor care erau dispărute din cauza nivelurilor ridicate de antioxidanți.

Din acest motiv, cei care efectuează analiza cred că hameiul ar putea sta la baza alimentelor pentru a ajuta la prevenirea bolii.

Alte remedii

Fiind o boală complexă, este puțin probabil ca un singur medicament sau intervenție să trateze vreodată cu succes Alzheimer la toți oamenii. Acestea fiind spuse, există câteva medicamente pe bază de prescripție medicală pe care Administrația SUA pentru Alimente și Medicamente (FDA) le-a aprobat deja care ajută la gestionarea simptomelor la persoanele cu boală.

Pe 7 iunie 2021, FDA a accelerat aprobarea pentru Aducanumab, un anticorp uman sau imunoterapie care vizează proteina beta-amiloid și ajută la reducerea plăcilor de amiloid. În prezent, este singurul medicament care modifică boala aprobat pentru tratarea bolii Alzheimer.

Studiile clinice pentru a determina eficacitatea aducanumabului au fost efectuate numai la persoanele cu Alzheimer în stadiu incipient sau cu deficiență cognitivă ușoară. Cu toate acestea, cercetătorii continuă să studieze dacă medicamentul funcționează pentru a afecta rata de declin cognitiv a unei persoane în timp.

Ar trebui să rețineți că descoperirile lor nu susțin în niciun caz oamenii să bea mai multă bere, deoarece alcoolul este un factor de risc pentru boala Alzheimer. Cu toate acestea, cercetătorii au descoperit că, împreună cu alte remedii, hameiul ar putea servi drept bază pentru alimente care reduc riscul de boli neurodegenerative.

Publicațiile științifice recente legate de studiul MICOIL au furnizat, de asemenea, mai multe tipuri diferite de dovezi care sugerează că  uleiul de măsline extravirgin poate întârzia apariția bolii Alzheimer la oameni fără efecte secundare negative. Dacă da, ar oferi încă un remediu posibil.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.