Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Berlinul a autorizat drapelele ucrainene la evenimentele dedicate celui de-al Doilea Război Mondial

Pinterest
ucraina steag

Un tribunal a anulat interdicţia impusă de poliţia din Berlin de a desfăşura drapele ucrainene în jurul a trei monumente sovietice din oraş, în timpul ceremoniilor care vor marca săptămâna viitoare încheierea celui de-al Doilea Război Mondial în Europa, transmite sâmbătă AFP.

La cele trei memoriale - din cartierele Treptow şi Tiergarten şi din parcul Schoenholzer Heide - nu era permisă nici interpretarea sau redarea unor marşuri sau a altor piese muzicale militare, potrivit Agerpres.

Poliţia berlineză interzisese deopotrivă drapelele ucrainene şi ruse în timpul ceremoniilor de 8 şi 9 mai. Germania şi multe alte naţiuni europene marchează finalul conflagraţiei mondiale pe Vechiul Continent pe 8 mai, iar Rusia continuă tradiţia Uniunii Sovietice, aniversând data de 9 mai.

Însă o organizaţie ucraineană a făcut apel la această decizie, iar tribunalul sesizat "nu a dat curs evaluării noastre privind ameninţarea şi a autorizat prezenţa drapelelor ucrainene, precum şi defilări şi marşuri militare" în jurul acestor site-uri, a anunţat poliţia berlineză într-un tweet, adăugând că nu intenţionează să facă apel.

În ceea ce priveşte situaţia referitoare la drapelele ruse, poliţia berlineză a menţionat pur şi simplu că, deocamdată, nimeni nu a contestat în justiţie interdicţia şi că forţele de ordine nu pot anticipa ce se va întâmpla în acest caz.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.