Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Berlinul decide să retragă militarii trimiși în Mediterana pentru evacuarea cetățenilor germani din Orientul Mijlociu

editiadedimineata.ro
armata militari soldati

Berlinul va ordona ca majoritatea militarilor săi dislocaţi în Mediterana pentru o eventuală evacuare a cetăţenilor germani din Orientul Mijlociu să revină în Germania, relatează dpa.

Circa 1.000 de militari germani care fuseseră trimişi în insula Cipru se vor întoarce la baze din Germania începând de miercuri, au declarat marţi surse oficiale de la Berlin pentru dpa, potrivit Agerpres.

Un grup format din mai puţin de 200 de soldaţi, precum şi echipament militar vor rămâne deocamdată în zonă.

Armata germană a trimis, de asemenea, unităţi ale forţelor speciale în Cipru şi Iordania în zilele care au urmat atacurilor din 7 octombrie asupra Israelului conduse de gruparea militantă islamistă Hamas.

Între timp, cetăţenii germani continuă să plece treptat din Fâşia Gaza pe la punctul de trecere a frontierei către Egipt.

Un reprezentat al mass-media palestiniene de la punctul de trecere a frontierei de la Rafah a declarat marţi pentru dpa că un total de 224 de persoane au fost incluse pe o listă cu cetăţeni germani cărora li s-a permis să părăsească Gaza. Mulţi dintre ei au dublă cetăţenie.

Circa 370 de persoane, între care suedezi, australieni, portughezi şi francezi au primit permisiunea să părăsească Fâşia Gaza marţi.

Centrul de presă egiptean din Cairo a declarat luni că toţi cetăţenii străini care doresc să părăsească Fâşia Gaza ar urma să poată face acest lucru în curând.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.