Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Berlinul DINAMITEAZĂ relaţiile şubrede cu Ankara: 'Nu ne permitem să fim şantajaţi'

Wolfgang Schaeuble

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan expune riscurilor relaţiile vechi de secole dintre ţara sa şi Germania, a estimat ministrul finanţelor german Wolfgang Schaeuble (foto), într-un interviu publicat luni de cotidianul Bild, în contextul escaladării tensiunilor dintre Berlin şi Ankara, transmite Reuters, conform agerpres.

''El (Erdogan) periclitează parteneriatul nostru vechi de secole. Este dramatic, întrucât chiar există multe lucruri care ne leagă. Dar nu ne putem permite să fim şantajaţi'', a spus Schaeuble.

Citeşte şi: Casa Albă, pregătită să adopte măsuri SEVERE împotriva Rusiei

Relaţiile dintre Germania şi Turcia s-au deteriorat în ultimele două săptămâni în urma arestării de către autorităţile turce a mai multor activiste pentru drepturile omului, printre care şi un cetăţean german.

Autorităţile turce au arestat sâmbătă două militante pentru drepturile omului care fuseseră puse în libertate în această săptămână după o arestare anterioară, a anunţat organizaţia neguvernamentală Amnesty International, care a calificat măsura drept 'crudă şi retrogradă'.

Cele două militante - Nalan Erkem, membră a ONG-ului Adunarea Cetăţenilor, şi Ilknur Üstün, din partea Coaliţiei Femeilor - au fost arestate la domiciliile lor din Istanbul şi Ankara. Ele au fost arestate prima dată la începutul lunii iulie alături de alte opt activiste pentru drepturile omului, printre care directoarea filialei turce a Amnesty International, măsura provocând indignare în mai multe ţări europene.

Marţi, un tribunal din Istanbul a decis să plaseze în arest şase din aceste zece militante, sub acuzaţia că au comis 'o crimă în numele unei organizaţii teroriste'. În Turcia această expresie îi desemnează cel mai adesea pe susţinătorii predicatorului musulman Fethullah Gülen, care trăieşte în exil în SUA şi pe care Ankara îl acuză de organizarea tentativei de puci din 15 iulie anul trecut, şi pe separatiştii kurzi din PKK (Partidul Muncitorilor din Kurdistan).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.