Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Berlinul găzduiește a doua conferinţă privind pacea în Libia pe 23 iunie

Libia

Berlinul va găzdui pe 23 iunie a doua conferinţă privind pacea în Libia sub egida ONU şi cu, pentru prima dată, participarea guvernului de tranziţie libian, a anunţat marţi Ministerul german de Externe, relatează AFP.

Participanţii vor face în special bilanţul tranziţiei politice în Libia de la conferinţa anterioară desfăşurată la 19 ianuarie 2020 şi ''următoarele etape necesare în vederea unei stabilizări durabile'', a precizat Ministerul german într-un comunicat.

''Se va pune accentul pe pregătiri pentru alegerile programate la 24 decembrie şi retragerea prevăzută potrivit termenilor acordului de încetare a focului a trupelor străine şi mercenare din Libia'', a indicat ministerul.

''Măsurile de unificare a forţelor de securitate libiene vor fi, de asemenea, discutate'', a adăugat sursa citată, precizând că această conferinţă este menită să fie ''expresia sprijinului internaţional constant pentru stabilizarea Libiei'', care se află în haos de la îndepărtarea de la putere în 2011 a regimul lui Muammar Gaddafi, scrie Agerpres.ro.

Libia încearcă să depăşească un deceniu de tulburări. Actualul guvern unificat, instituit la începutul anului sub egida ONU, trebuie să continue eforturile de a pune capăt crizei asigurând o tranziţie până la alegeri.

Retragerea militarilor străini şi a mercenarilor este un obiectiv central în acest proces, conflictul libian fiind alimentat în mare parte de puteri externe.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.