Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Berlinul încearcă să se achite de 'datoria sa istorică' faţă de evrei, interzicând activitatea Hezbollah pe teritoriul german

The New York Post
Hezbollah

Berlinul încearcă să se achite de "datoria sa istorică" faţă de evrei, a denunţat luni Iranul, după ce a condamnat recenta interzicere a tuturor activităţilor mişcării şiite libaneze Hezbollah în Germania, potrivit France Presse.

"Avem sentimentul că germanii par să aibă o datorie istorică faţă de sionişti, că ei se achită de aceasta şi că, într-un anume fel, nu-şi dau seama că lumea întreagă şi musulmanii ar putea reacţiona", a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe iranian, Abbas Mousavi, în cursul unei conferinţe de presă la Teheran, potrivit agerpres.ro.

Citește și: FSLI intră în plin SCANDAL privind cursurile online: Iohannis e SOMAT să publice legea prin care profesorii primesc sprijin

Germania a anunţat joi că a "interzis activitatea organizaţiei teroriste Hezbollah" pe teritoriul său, indicând că acest gest răspunde unei cereri formulate mai de demult de SUA şi Israel.

Această interdicţie este destinată doar să îndeplinească obiectivele "maşinii de propagandă a regimurilor sionist şi american", reacţionase a doua zi MAE iranian.

Hezbollah este "un partid puternic şi legitim reprezentat în cadrul guvernului şi al parlamentului libanez", a declarat luni Mousavi, potrivit căruia decizia germană "nu va crea decât probleme".

Într-un articol de format editorial care neagă realitatea politicii de exterminare a evreilor de către Germania nazistă în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, Hossein Shariatmadari, redactor-şef al cotidianului ultraconservator iranian Kayhan, consideră că vede crescând "un val de insatisfacţie în cadrul poporului german", căci - scrie el - "regimul terorist israelian care ucide copii controlează destinul ţării lor".

Citește și: Şeful Cancelariei prim-ministrului are veşti proaste: 'Există inclusiv posibilitatea prelungirii stării de urgenţă'

Potrivit lui Shariatmadari, decizia germană împotriva Hezbollah a fost "dictată de Israel" şi "părţi întregi ale economiei germane sunt în mâinile evreilor", la fel ca şi parlamentul, unde există, potrivit lui, "peste 100 de deputaţi evrei care nici măcar nu sunt germani".

"Numeroşi germani înţeleg în prezent că Shoah nu este decât o mistificare, o mare minciună fabricată", scrie Shariatmadari, numit în funcţia sa de ghidul suprem iranian, ayatollahul Ali Khamenei.

Shoah (Holocaust) este numele evreiesc pentru masacrarea a şase milioane de evrei din Europa în timpul celui de-al Doilea Război Mondial în numele politicii rasiale şi antisemite a Germaniei hitleriste.

Citește și: Avertismentul lui Raed Arafat - Nu este o gripă obișnuită, este o boală pentru care nu avem tratament sau vaccin

Hezbollah, care deţine o poziţie puternică pe scena politică de la Beirut şi vârf de lance al rezistenţei împotriva ocupaţiei israeliene în Liban (1978-2000), a fost înfiinţat cu sprijinul Iranului în 1982 în timpul războiului civil din Liban (1975-1990).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.