Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Berlinul insistă asupra monitorizării AfD de către serviciul german de informaţii interne

afd

Ministrul german de interne, Nancy Faeser, a insistat joi asupra "importanţei" monitorizării de către serviciul de informaţiilor interne (BfV) a partidului de extremă dreaptă AfD (Alternativa pentru Germania), a cărui ideologie ea a comparat-o cu cea a naziştilor, relatează AFP, potrivit Agerpres.

La opt zile după ce mass-media au dezvăluit o întâlnire în care membri ai AfD au discutat cu neonazişti despre un plan de expulzare a străinilor sau a persoanelor de origine străină din Germania, deputaţii din Bundestag au dezbătut mai bine de două ore despre apărarea democraţiei într-o ţară încă marcată de ororile celui de-Al Treilea Reich.

"Este corect şi necesar ca Oficiul Federal pentru Protecţia Constituţiei (BfV) - serviciul german de informaţii interne - să monitorizeze cu atenţie AfD", a declarat ministrul social-democrat.

"Cel care visează la 'recucerire' şi 'remigrare' este în ton cu ideile care au deschis calea către legile rasiale inumane ale naţional-socialiştilor de la Conferinţa de la Wannsee (unde s-a hotărât soluţia finală pentru evrei) şi la Shoah", a insistat ea.

"Nimic din toate astea nu este inofensiv", a continuat ea.

"Fiţi siguri că vom folosi toate instrumentele democraţiei noastre curajoase, mijloacele dreptului penal precum interdicţiile de asociere" pentru a lupta împotriva AfD, a avertizat ea, promiţând, de asemenea, "să oprească sursele de finanţare a acestui mediu".

Dezvăluirea acestei întâlniri care a avut loc la Potsdam, lângă Berlin, în noiembrie, a provocat o undă de şoc în ţară, în condiţiile în care AfD se bucură de intenţii de vot record în sondaje, de 21% până la 23% la nivel naţional.

În mai multe oraşe germane, la Berlin, dar şi la Köln (vest), Freiburg (sud-vest), mii de persoane au manifestat în ultimele zile pentru apărarea democraţiei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.