Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Berlinul salută eliberarea primilor ostatici de către Hamas, Macron 'hotărât' să obţină eliberarea ostaticilor francezi

politico.eu
macron

Germania salută eliberarea vineri a primilor ostatici de către Hamas, între care se află patru germano-israelieni, iar preşedintele francez Emmanuel Macron îşi exprimă vineri seara ”hotărârea” să obţină eliberarea ostaticilor francezi. relatează AFP.

Emmanuel Macron a salutat vineri eliberarea primilor ostatici de cătra Hamas şi dă asigurări familiilor francezilor reţinuţi cu privire la ”hotărârea” sa de a le obţine eliberarea, în contextul în care niciun francez nu figurează în primul grup eliberat în cadrul acordului Israelului cu Hamasul, potrivit news.ro.

”Salut eliberarea unui prim grup de ostatici (...). Mă gândesc în special la ostaticii fracezi şi la familiile lor. Ei pot conta pe hotărârea noastră”, scrie pe X Macron.

”Rămânem mobilizaţi alături de mediatori pentru a obţine eliberarea tuturor” ostaticilor, anunţă el.

Franţa a salutat vineri eliberarea unui prim grup de 24 de ostatici de către Hamas şi intrarea în vigoare a unui armistiţiu în Fâşia Gaza, în cadrul unui acord între Israel şi mişcarea islamistă palestiniană.

 

Parisul rămâne mobilizat în vederea eliberării ostaticilor francezi în cadrul acordului în curs de implementare”, a ”tuturor compatrioţilor noştri (care este) o prioritate absolută pentru Franţa şi pentru obţinerea căreia acţionăm neîncetat”, subliniază într-un comunicat Ministerul francez de Externe.

Ministerul francez salută ”eforturile de mediere ale Qatarului, Egiptului şi Statelor Unite, dar şi ale CICR, care au permis obţinerea acestui acord”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.