Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Berlusconi stârnește un nou scandal, după ce a afirmat că a reluat legătura cu Putin: 'Mi-a trimis 20 de sticle de vodcă și o scrisoare foarte dulce'

Reuters
berlusconi putin

Fostul premier italian Silvio Berlusconi a declarat marți că a reluat legătura cu președintele rus Vladimir Putin și că a făcut recent un schimb de „scrisori dulci” cu acesta, potrivit unei înregistrări audio difuzate de o agenție de presă italiană, notează Reuters.

Berlusconi, în vârstă de 86 de ani, s-a lăudat deseori cu prietenia sa cu Putin până la invazia Rusiei în Ucraina și a creat o furtună luna trecută când a spus că Putin a fost împins în război și că vrea să pună "oameni decenți" la conducerea Kievului.

"Am reluat puțin legătura cu Putin, destul de mult, în sensul că de ziua mea de naștere mi-a trimis 20 de sticle de vodcă și o scrisoare foarte dulce", a declarat Berlusconi în fața deputaților din Camera inferioară, potrivit înregistrării audio publicate de agenția de presă LaPresse.

"I-am răspuns cu câteva sticle de Lambrusco (vin) și o scrisoare la fel de dulce", a spus Berlusconi, a cărui zi de naștere a fost pe 29 septembrie.

El a adăugat că este extrem de îngrijorat de situația din Ucraina, dar că nu își poate da adevărata opinie pentru că "dacă va ajunge în presă, va fi un dezastru".

Comentariile au fost făcute în contextul în care Berlusconi negociază posturi în cabinetul unui nou guvern, în urma alegerilor din 25 septembrie din Italia, care au adus victoria alianței de dreapta condusă de Giorgia Meloni, care este așteptată să fie numită prim-ministru săptămâna viitoare.

Un purtător de cuvânt al partidului a negat că Berlusconi a reluat legătura cu Putin, spunând că acesta le-a spus parlamentarilor săi "o poveste veche care se referă la un episod de acum mulți ani".

Ulterior, Forza Italia a emis o declarație în care spunea că poziția lui Berlusconi și a partidului cu privire la război era "în conformitate cu poziția Europei și a Statelor Unite" și că nu exista "niciun loc pentru ambiguitate și nu a existat niciodată".

Relațiile dintre coaliția de dreapta din Italia și Rusia sunt urmărite îndeaproape. Matteo Salvini, liderul Ligii antiimigrație, l-a lăudat adesea pe Putin și obișnuia să îmbrace un tricou cu chipul liderului rus.

Marți, președintele nou-ales al camerei inferioare, Lorenzo Fontana, un politician din Liga, a avertizat într-un interviu la televiziunea de stat cu privire la consecințele sancțiunilor împotriva Rusiei.

"Acestea ar putea deveni un bumerang și ne vom afla în mare dificultate", a declarat el la talk-show-ul Porta a Porta.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.