Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

A murit unul din cei mai cunoscuți jurnaliști americani

variety.com
bernard shaw

Bernard Shaw, jurnalistul de televiziune care a fost prezentatorul-șef al CNN timp de două decenii, a murit miercuri, a declarat joi familia sa. Shaw avea 82 de ani și decesul a venit în urma unei pneumonii, potrivit NBC News.

Shaw a fost primul prezentator-șef al CNN când canalul de știri prin cablu 24/7 a fost lansat la 1 iunie 1980.

El a acoperit câteva dintre cele mai importante evenimente din ultimele trei decenii, inclusiv tentativa de asasinat a fostului președinte american Ronald Reagan în 1981, revolta studenților din Piața Tiananmen în 1989, cutremurul din California din 1994, moartea Prințesei Diana în 1997 și cursa prezidențială din 2000.

El a fost supranumit ca fiind un dintre „Băieții Bagdadului”, un grup de reporteri care a relatat în 1991 începutul războiului din Golful Persic, dintr-o cameră de hotel din Irak.

Shaw a fost inclus în Broadcasting & Cable Hall of Fame (1999) și a primit două distincții pentru realizări pe viață, de la Edward R. Murrow Awards (2001) și National Association of Black Journalists (2007).

Bernard Shaw s-a născut pe 22 mai 1940, în Chicago, din Edgar Shaw, angajat al căilor ferate și zugrav, și Camilla (Murphy) Shaw, menajeră.

Era un cititor pasionat de ziare și l-a admirat pe faimosul radiodifuzor de știri și corespondentul celui de-al Doilea Război Mondial Edward R. Murrow.

Fostul CEO CNN, Tom Johnson a spus că Shaw „a exemplificat excelența în viața sa” și va fi „rememorat ca un susținător feroce al jurnalismului responsabil”.

„Ca jurnalist, a cerut acuratețe și corectitudine în acoperirea știrilor. A câștigat respectul a milioane de telespectatori din întreaga lume pentru integritatea și independența sa. A rezistat cu forță oricărei scăderi a standardelor etice ale știrilor sau oricărui compromis al acoperirii solide a știrilor”, a spus Johnson.

"Bernie a fost prietenul meu personal și coleg de mai bine de 55 de ani. Îmi va fi enorm de dor de el", a adăugat el.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.