Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bernardo Silva, jucătorul lui Manchester City, în centrul unui scandat de rasism: Ce a făcut internaționalul francez

Sky Sports
Bernardo Silva

Fotbalistul lui Manchester City, Bernardo Silva, a fost criticat de asociația Kick It Out pentru rasism, după ce portughezul a postat pe o rețea de socializare o fotografie cu colegul său, Benjamin Mendy, asemănându-l cu un personaj care apare pe ambalajul unui brand de bomboane, potrivit Mediafax.

Silva l-a comparat pe Benjamin Mendy, într-o postare pe Twitter, cu un personaj care apare pe ambalajul bomboanelor Conguitos, un brand care se găsește în Spania și în Portugalia.

Citește și: Adrian Năstase îl dă de gol pe Klaus Iohannis: ‘A sprijinit, cu parlamentarul său, proiectele legislative ale PSD’

”Suntem extrem de dezamăgiți să vedem postarea publicată de Bernardo Silva. Stereotipurile rasiste nu sunt acceptate ca tachinări și suntem șocați să vedem că cineva, care este considerat un model pentru milioane de oameni, nu a înțeles natura discriminatorie a postării sale. Asociația de Fotbal a fost notificată și considerăm că ar trebui luate niște măsuri vitale pentru a contracara un comportament jignitor”, au anunțat cei de la Kick It Out, conform BBC.

Kick It Out este o asociație care luptă pentru egalitate și pentru combaterea discriminării în fotbal.

Bernardo Silva a șters postarea la câteva minute după ce a publicat-o. Ulterior, portughezul a mai publicat o postare în care a spus: ”Zilele astea, nu mai poți glumi nici cu un prieten”.

Citește și: Scenariu cutremurător! ‘Pentru asta a fost executat politic Dragnea’/’Un act de trădare națională a președintelui și premierului’

Benjamin Mendy a reacționat la postarea inițială a lui Bernardo Silva, spunându-i coechipierului său: ”1-0 pentru tine. Rămâne de văzut”.

Internaționalul francez, Benjamin Mendy, și Bernardo Silva sunt prieteni apropiați și au jucat împreună la Monaco, înainte de a se alătura lui Manchester City.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.