Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bernie Sanders zburdă în alegerile primare democrate: I-a depășit pe Joe Biden şi pe miliardarul Michael Bloomberg

Bernie_Sanders_2014

Senatorul socialist Bernie Sanders a luat un avans semnificativ în cursa pentru învestitura democrată, devansându-i pe fostul vicepreşedinte Joe Biden şi pe miliardarul Michael Bloomberg, conform unui sondaj de opinie naţional publicat miercuri, relatează AFP.

Impulsionat de performanţele sale în alegerile primare din statele Iowa şi New Hampshire, Sanders este cotat cu 32% din intenţiile de vot în rândul electorilor democraţi în februarie, câştigând nouă puncte procentuale faţă de ianuarie, conform acestui sondaj de opinie comandat de Washington Post-ABC.

Citește și: Moise Guran iese la atac: Așa greu de spus devine adevărul, atunci când intri la guvernare?

În schimb, Joe Biden, care era pe primul loc în sondaj luna trecută, are parte de o cădere puternică şi pierde 16 puncte procentuale, plasându-se acum pe poziţia a doua, cu 16% din intenţiile de vot, informează agerpres.ro.

În plin avânt, Michael Bloomberg, fost primar al New Yorkului, se plasează pe locul al treilea, cu 14%, urmat de senatoarea progresistă Elizabeth Warren, cu 12%.

Citește și: Apropiatul lui Liviu Dragnea a făcut anunțul: Revine în Partidul Social Democrat!

Pete Buttigieg, care s-a făcut remarcat prin rezultatele sale bune de la scrutinele din Iowa şi New Hampshire, nu este cotat decât cu 8% din intenţiile de vot.

Sondajul a fost făcut public cu câteva ore înainte de o dezbatere organizată în statul Nevada, unde electorii democraţi se vor pronunţa sâmbătă prin vot. Va fi prima dezbatere televizată din această campanie pentru miliardarul Michael Bloomberg, acuzat de adversarii săi că şi-a "cumpărat" locul în cursa prezidenţială.

Citește și: Ultimă oră! Decizia comisiilor reunite de specialitate din Camera Deputaţilor şi Senat cu privire la Violeta Alexandru

Sondajul Washington Post-ABC News are o marjă de eroare de şase puncte procentuale şi a fost realizat pe un eşantion reprezentantiv de 408 electori democraţi şi de tendinţă democrată.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.