Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Beznă în Ucraina - Mai multe regiuni au probleme cu energia, după atacurile rușilor. Primarul din Liov cere înțelegere, în Kiev sunt întreruperi programate

wired.com
energie elecrica

Întreruperile în furnizarea de energie electrică au revenit în Ucraina din cauza supraîncărcării sistemului energetic, care a avut de suferit de pe urma atacurilor cu rachete rusești, transmite TSN.

Au început întreruperi programate de energie electrică în Kiev, Vinnitsia, Liov, Chernihiv, Sumi, Ternopil, Cherkasi și alte regiuni.

După cum a relatat șeful OVA din Liov, Maksim Kozițki, o parte din Liov a rămas fără energie electrică din cauza unor probleme tehnice la una dintre substații, care a fost avariată de loviturile rachetelor rusești.

La rândul său, primarul din Liov, Andrei Sadovi, a făcut apel la locuitorii orașului să reducă consumul de energie electrică. În prezent nu se știe când va fi restabilit serviciul.

„Din cauza loviturilor cu rachete, 4 substații electrice importante de pe teritoriul regiunii Liov au fost dezactivate. Din acest motiv avem probleme serioase cu furnizarea stabilă de energie electrică în oraș. Compania de energie face tot posibilul pentru a ieși din situația de criză. Este nevoie de timp. Vă rugăm să fiți înțelegători față de această situație. Inamicul încearcă să ne destabilizeze, dar noi nu vom renunța”, a scris primarul pe Telegram.

Anterior, KMDA și DTEK Kyiv Electric Networks au avertizat asupra întreruperilor de energie electrică. Kievul a fost împărțit în trei etape de întreruperi de energie electrică. Timpul de absență a luminii nu va depăși 4 ore.

Kievul și regiunea sunt împărțite după următorul principiu: schimbul 1 - de la 8:00 la 12:00 și de la 20:00 la 24:00; schimbul 2 - de la 12:00 la 16:00; schimbul 3 - de la 16:00 la 20:00.

Șeful regiunii Sumi, Dmitro Zhivițki, a precizat că pentru a doua zi, electricienii lucrează pentru a restabili alimentarea cu energie electrică și apă, precum și comunicațiile. Aproximativ 60.000 de abonați au rămas fără electricitate, majoritatea în districtul Shostki. În ceea ce privește întreruperile programate de alimentare cu energie în regiune, șeful regiunii a subliniat că acestea vor avea loc în timp ce continuă stabilizarea sistemului.

Cu o zi înainte, autoritățile i-au avertizat pe ucraineni că pot fi aplicate opriri de urgență atunci când capacitățile disponibile nu pot acoperi în totalitate consumul din sistemul energetic.

Biroul președintelui a informat că, până în prezent, 105 localități rămân fără energie electrică din cauza atacurilor cu rachete rusești.

Atacul Rusiei asupra sistemului energetic al Ucrainei

Armata rusă a atacat infrastructura energetică a Ucrainei timp de două zile - 10 și 11 octombrie. Ca urmare a tirurilor de rachete din 10 octombrie, 90% din Liov a rămas fără electricitate. Pe 11 octombrie, rușii au lansat un alt atac cu rachete asupra infrastructurii energetice, mai multe substații au fost complet distruse.

Șeful "Ukrenergo", Volodimir Kudritski, a declarat că, în legătură cu bombardamentele în masă ale Federației Ruse în Ucraina, este posibil să aibă loc întreruperi generalizate de energie electrică timp de câteva zile.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.