Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bianca Ghelber, desemnată atleta anului de către FRA

https://atletinfo.ro/a
ghelber

Federaţia Română de Atletism va premia atleţii care s-au remarcat în acest an competiţional, vineri. Alături de aceştia vor fi recompensaţi şi antrenorii care îi pregătesc. Astfel, Bianca Florentina Ghelber (aruncarea ciocanului) a fost desemnată „Atleta anului”, potrivit news.ro.

La Campionatele Europene de la Munchen, Bianca (antrenor Mihaela Melinte, SCM Bacău-CSA Steaua Bucureşti) a cucerit medalia de aur, după o pauză de 20 de ani. În plus, la Campionatele Mondiale din iulie, de la Eugene (Oregon, SUA), Bianca a fost a şasea, la fel ca la ultima ediţie a JO.

„Atletul anului” este Alin Alexandru Firfirică (aruncarea discului), atletul fiind legitimat la CSA Steaua Bucureşti-CSM Oneşti, avându-l ca antrenor pe Teodor Agachi. Alin a ocupat locul şapte la Mondiale, aceeaşi poziţie ca în întrecerea continentală.

La Tineret (U23) lider este Mihai Sorin Dringo (CSU – CSM Oradea, antrenor Robert-Ştefan Olah). Alergătorul de 400 m a avut în acest an următoarele rezultate: al cincilea la CE U23 – 400 m, locul 1 la Campionatul Balcanic de seniori – 400 m, Record Naţional de seniori şi U23– 45,38, Record Naţional de sală U23 – 46,79, Record Naţional de sală seniori 4x400 m 3:10,36.
Premiat la categoria U18 este Mihai Motorca, locul trei la Campionatele Europene la aruncarea discului (Club CS Gloria Arad, antrenor Constantin Miclea). Totodată, arădeanul a câştigat medalia de aur la Festivalul Olimpic al Tineretului European şi la Campionatele Balcanice U18.
La categoria Alergare Montană au fost nominalizate două atlete:
Denisa Dragomir (FC Argeş Piteşti, antrenor Valentin Coroja), dublă campioană a lumii la CM de Skyrunning şi la Mondialele de alergare montană din Thailanda.
Mădălina Florea (CSM Sighişoara, antrenor Ioan Avram) a devenit în acest an vicecampioană europeană la alergare montană şi medaliată cu bronz la Campionatul Mondial de alergare montană uphill.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.