Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Biblioteca Naţională a Franţei a lansat site-ul Bibliothèques d’Orient, cu acces gratuit la 7.000 de documente

facebook.com
Biblia biblioteca carti

Platforma Bibliothèques d’Orient, realizată de Biblioteca Naţională a Franţei în parteneriat cu şapte instituţii din Orientul Apropiat, va permite accesul la 7.000 de documente de patrimoniu de excepţie numerotate şi accesibile gratuit, scrie presa franceză, citată de NEWS.RO.

Portalul a fost elaborat de Biblioteca Naţională a Franţei şi şapte instituţii patrimoniale şi de cercetare din Cairo, Alexandria, Ierusalim, Beirut şi Istanbul şi conţine manuscrise, cărţi, desene, fotografii care acoperă perioada 1800 - 1945, însoţite de texte contextualizate ştiinţific, având o interfaţă în trei limbi - franceză, arabă şi engleză.

Documentele sunt prezentate în şapte rubrici: Intersecţii, Comunităţi, Religii, Politică, Cunoştinţe, Imaginar şi Personalităţi.

Publicul va putea descoperi preţioase manuscrise ebraice, hărţi care deschid noi perspective pentru istoria socială şi economică a Turciei, desenele care anunţă "Descrierea Egiptului" sau Cairo, imortalizat de fotograful italian Beniamino Facchinelli (1839-1895).

"Bibliothèques d’Orient" va fi prezentat la Institutul lumii arabe din 26 septembrie 2017 şi până pe 14 ianuarie 2018, la Muzeul de Arte Frumoase din Tourcoing din 17 februarie până în 5 iunie 2018, în cadrul expoziţiei "Chrétiens d’Orient, 2000 d’histoire“.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.