DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Biblioteca Sfântului Sinod a donat peste 370 de volume de teologie seminariştilor din Bucureşti

sfantul sinod

Biblioteca Sfântului Sinod a donat 378 de volume de teologie pentru elevii Seminarului Teologic Ortodox „Nifon Mitropolitul” din București, notează Basilica.ro.

Arhim. Policarp Chițulescu, Directorul Bibliotecii Sfântului Sinod, a explicat pentru Basilica.ro de unde provin volumele şi care este scopul donaţiei.

„Am făcut o selecţie de carte recentă, apărută cu cel mult cinci ani în urmă, din publicaţiile eparhiilor din ţară”. Volumele au fost donate Seminarului Teologic Bucureşti „din fondul de rezervă” al Bibliotecii Sfântului Sinod.

Printre cărţile donate se numără vieţi de sfinţi, biografii ale unor părinţi îmbunătăţiţi, traduceri din opere patristice, studii de liturgică, teologie istorică şi dogmatică.

Conform Arhim. Policarp Chițulescu, volumele au fost dăruite pentru a fi consultate de elevii Seminarului Teologic din Capitală, întrucât perioada de pandemie pe care o traversăm nu permite deplasarea directă pentru studiu către Biblioteca Sfântului Sinod.

De-a lungul timpului, Biblioteca Sfântului Sinod a efectuat donaţie de carte către eparhii din Patriarhia Română, dar şi către instituţii culturale precum Biblioteca Centrală Universitară „Carol I” din Bucureşti.

Biblioteca Sfântului Sinod este o structură de cercetare, informare şi documentare, de vocaţie patrimonială, culturală şi academică. Instituţia are ca principale obiective atât sprijinirea activităţii culturale şi misionare a Bisericii Ortodoxe Române, cât şi susţinerea procesului instructiv-educativ şi de cercetare din cadrul unităţilor de învăţământ, cu precădere al celor de profil teologic.

Biblioteca derulează activităţi culturale, expoziţii, simpozioane comemorări şi întâlniri tematice şi este situată în incinta Mănăstirii Antim din Capitală.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.