Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Biden declară război 'islamofobiei': 'Nu există loc în America pentru ură!'

Captura video
joe biden casa alba

Biden declaraă război 'islamofobiei': 'Nu există loc în America pentru ură!'

Administraţia Biden a anunţat miercuri că va elabora o "strategie naţională de luptă împotriva islamofobiei", un anunţ ce capătă o importanţă deosebită pe fondul tensiunilor crescute din Statele Unite în jurul războiului dintre Israel şi gruparea islamistă Hamas, relatează AFP, informează Agerpres.

"Nu există loc în America pentru ură, împotriva nimănui. Punct ", a declarat purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Karine Jean-Pierre, într-un comunicat. "De prea mult timp, musulmanii din America, şi cei percepuţi ca fiind musulmani, arabii şi sikh în special, au suferit un număr disproporţionat de atacuri motivate de ură şi alte discriminări", a deplâns ea.

Strategia de combatere a islamofobiei urmează să fie dezvoltată în colaborare cu comunităţile în cauză, cu activişti şi cu membri ai Congresului.

Oficialul american a reamintit recenta ucidere "barbară" a unui copil palestiniano-american în vârstă de şase ani, în apropiere de Chicago, o crimă rasistă, potrivit justiţiei americane.

Guvernul american a lansat deja un plan amplu de luptă împotriva antisemitismului.

De ce e important anunțul?

Promisiunea administraţiei SUA de a dezvolta şi o strategie împotriva islamofobiei nu este nouă, însă anunţul de miercuri survine în contextul războiului declanşat după atacul sângeros al Hamas asupra Israelului, ceea ce a determinat comunitatea musulmană din Statele Unite să se teamă de un val de ostilitate, comparabil cu ceea ce a urmat după atacurile din 11 septembrie 2001.

În plus, răspunsul preşedintelui american Joe Biden, care a călătorit în Israel pentru a-şi afirma sprijinul neclintit pentru guvernul premierului Benjamin Netanyahu, a stârnit numeroase şi puternice critici în rândul americanilor de confesiune musulmană şi de origine arabă.

Preşedintele Biden este acuzat mai ales că închide ochii la suferinţa civililor palestinieni, ceea ce liderul american respinge, subliniind eforturile sale care au permis livrarea de ajutor umanitar în Gaza şi evacuarea civililor.

Un sondaj realizat de fundaţia Arab American Institute arată ca electoratul arabo-american s-a îndepărtat masiv de Biden: sprijinul pentru preşedintele democrat în acest grup de alegători a scăzut de la 59% în 2020 la 17% în prezent.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.