Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Pus într-o situație jenantă după refuzul Mexicului de a participa la Summit-ul Americilor, Joe Biden reacționează: Democrația e singurul criteriu

AS/COA
summit america steaguri state

Democraţia este ''un element esenţial pentru viitorul Americilor'', a afirmat miercuri preşedintele SUA, Joe Biden, la deschiderea unui summit regional major cu America Latină, relatează AFP preluat de agerpres.

''Regiunea noastră este mare şi diversă. Nu suntem întotdeauna de acord cu totul. Dar pentru că suntem democraţii, ne abordăm diferenţele cu respect reciproc şi dialog'', a spus preşedintele Biden, în timp ce acest mare Summit al Americilor este marcat de absenţa anumitor şefi de stat, între care cei din Mexic, Guatemala, Bolivia sau Honduras.

Preşedintele mexican Andrés Manuel Lopez Obrador reproşează Casei Albe faptul că au fost excluse Cuba, Nicaragua şi Venezuela.

Executivul american a justificat această alegere prin ''rezerve'' în faţa ''lipsei de spaţiu democratic şi a respectului pentru drepturile omului''.

Joe Biden a salutat de asemenea miercuri lansarea unui ''Parteneriat al Americilor pentru prosperitate economică'' pentru a încuraja o creştere mai favorabilă incluziunii în America Latină.

''Ceea ce este adevărat în Statele Unite este adevărat în fiecare ţară (..)'', a spus democratul, care a criticat deja de mai multe ori ideea conform căreia îmbogăţirea celor mai bogate şi mari companii ar duce automat la cea a tuturor actorilor economici.

Summitul Americilor este menit să evidenţieze dorinţa administraţiei Biden de a relansa şi reînnoi relaţia cu ţările din America Latină, într-un moment în care China investeşte masiv în regiune, notează AFP.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.