Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Biden anunţă, la summit-ul NATO, o consolidare a prezenţei militare americane în Europa: încă 5000 de militari, în România

ABC News
Joe Biden

Statele Unite își vor spori prezența militară în Europa, a declarat președintele Joe Biden la summitul NATO de la Madrid, ca răspuns la invazia Rusiei în Ucraina. Printre măsurile anunțate este și prezența a unei brigăzi de 5.000 de militari în România. Biden a declarat că summitul liderilor NATO de la Madrid este "istoric" și că desfășurările suplimentare ale SUA vor "trimite un mesaj clar că NATO este puternică și unită".

Președintele american a precizat că o "brigadă rotativă suplimentară" va veni în România, urmând a fi formată din 3.000 de luptători și din 2.000 de persoane personal combatant. Statele Unite vor stabili un cartier general permanent pentru Corpul 5 de armată SUA în Polonia, a declarat Biden. De asemenea, două escadrile de avioane de luptă F-35 vor ajunge în Marea Britanie, echipamente de apărare aeriană în Italia și Germania, iar în Spania vorr ajunge două distrugătoare, pe lângă cele patru deja prezente.

"Statele Unite își vor îmbunătăți poziția de forță în Europa și vor răspunde la schimbările mediului de securitate pentru a apăra fiecare centimetru de teritoriu aliat", a spus Biden.

Referindu-se la unitatea NATO în ceea ce privește acceptarea cererilor Finlandei și Suediei, anterior neutre, de a se alătura alianței, Biden a declarat că strategia lui Putin de a invada Ucraina s-a întors împotriva sa. "Este exact ceea ce nu a vrut, dar exact ceea ce trebuie făcut pentru a garanta securitatea Europei", a spus Biden.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.