Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Joe Biden promite Israelului sprijin 'de nezdruncinat', dar îl avertizează pe Netanyahu cu privire la un pericol major

axios.com
biden netanyahu

Preşedintele american Joe Biden şi-a exprimat luni seară sprijinul de nezdruncinat pentru "siguranţa poporului evreu şi securitatea Israelului şi dreptul său la existenţă", în urma atacurilor teroriste ale Hamas din 7 octombrie, relatează CNN, citat de news.ro.

Preşedintele a subliniat sprijinul său pentru Israel, recunoscând în acelaşi timp că există o lumină de zi cu zi pe anumite probleme între el şi premierul Benjamin Netanyahu, glumind că i-a spus odată liderului israelian: "Te iubesc, dar nu sunt de acord cu nimic din ceea ce ai de spus". El a adăugat: "Este cam la fel şi astăzi".

Cu toate acestea, Biden a declarat, în remarcile care marchează a cincea noapte a sărbătorii evreieşti de Hanukkah, că Israelul se află într-o "situaţie dificilă", în urma atacului Hamas şi a războiului care a urmat în Gaza.

"Vom continua să acordăm asistenţă militară Israelului până când vor scăpa de Hamas, dar trebuie să fim atenţi - ei trebuie să fie atenţi", a spus Biden. "Opinia publică a întregii lumi se poate schimba peste noapte, nu putem lăsa să se întâmple asta".

Joe Biden a salutat, de asemenea, munca depusă de administraţia sa pentru a asigura eliberarea ostaticilor încă reţinuţi în Gaza şi livrarea de ajutor umanitar în regiune.

"Lucrăm fără încetare pentru întoarcerea în siguranţă a ostaticilor. Eu personal am petrecut nenumărate ore - şi vorbesc serios, probabil până la 20 de ore cu qatarezii şi egiptenii, cu israelienii - pentru a asigura eliberarea ostaticilor, pentru a face să intre camioanele, pentru a face să curgă ajutorul umanitar, pentru a-i convinge să deschidă poarta, pentru a avea [preşedintele egiptean Abdel Fattah] El-Sisi - să se asigure că a deschis poarta de intrare în Egipt", a declarat Biden. "Şi există o întreagă gamă de lucruri care se întâmplă acum şi care sunt cu adevărat foarte, foarte dificile. Am scos mai mult de 100 de ostatici şi nu ne vom opri până când nu îi vom aduce pe fiecare dintre ei acasă”, a spus el.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.