Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Biden și Jinping vor dezbate în această săptămână problema fierbinte a războiului Israel-Hamas

CNN
joe biden xi jinping

Președintele Statelor Unite, Joe Biden, va discuta despre războiul dintre Israel și Hamas în timpul întâlnirii pe care o va avea săptămâna aceasta la San Francisco cu președintele Chinei, Xi Jinping, a declarat luni un înalt oficial al administrației SUA, informează Rador Radio România.

Conflictul se va număra printre mai multe subiecte de pe ordinea de zi a întâlnirii din cadrul summitului de cooperare economică Asia-Pacific (APEC), potrivit consilierului american pentru securitate națională, Jake Sullivan. Invazia Rusiei în Ucraina va fi de asemenea discutată, a spus Jake Sullivan.

"În general, așteptăm cu nerăbdare o întâlnire productivă", a spus el. "Președintele Biden are o lungă istorie cu președintele Xi - conversațiile lor sunt directe, sunt oneste, iar președintele Biden crede că nu există niciun substitut pentru diplomația de la lider la lider, față către față, pentru a gestiona această relație complexă dintre Statele Unite și China". De mai mulți ani, oficialii americani au subliniat că China este principalul concurent al SUA - considerată "cea mai importantă provocare geopolitică a Americii" în Strategia de securitate națională a SUA de anul trecut.

Luna trecută, Xi Jinping a cerut luna trecută o încetare a focului în războiul dintre Israel și Hamas, un pas pe care SUA s-au împotrivit să-l facă. Joe Biden a fost supus unor presiuni tot mai mari pe plan intern și extern în legătură cu sprijinul SUA pentru Israel. În timp ce administrația a rezistat apelurilor pentru încetarea focului, oficialii au acţionat pentru a spori ajutorul umanitar pentru Gaza și au făcut presiuni pentru pauze umanitare pentru a permite ca mai multă asistență să ajungă în enclavă și pentru a permite civililor să fugă din calea luptelor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.