Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Biden și McCarthy nu se mai întâlnesc vineri pentru a discuta despre datoria americană. Care crede liderul republican că este motivul acestui fapt

captură facebook
Kevin McCarthy

O reuniune asupra datoriei publice prevăzută vineri între preşedintele american, Joe Biden, şi liderul republican al Camerei Reprezentanţilor, Kevin McCarthy a fost amânată pentru "începutul săptămânii viitoare", a făcut cunoscut joi un purtător de cuvânt al Casei Albe, anunță AFP, citat de Agerpres.

Această amânare este "pozitivă", a dat asigurări o sursă apropiată discuţiilor, "echipele îşi continuă reuniunile şi nu este momentul potrivit pentru a implica liderii" la cel mai înalt nivel.

Dar liderul republican a fost de altă părere. Joe Biden "nu are niciun plan", "se pare că nu vrea un acord, vrea o incapacitate de plată", a declarat Kevin McCarthy într-o conferinţă de presă.

Fondul Monetar Internaţional şi-a exprimat joi îngrijorarea cu privire la "repercusiunile grave" pe care le-ar avea asupra economiei mondiale o incapacitate de plată a Statelor Unite, dacă nu se ajunge foarte repede la un acord politic.

Democraţii, tabăra preşedintelui american, şi republicanii, care ţin sub control una dintre Camerele Congresului de la Washington, sunt angajaţi într-o luptă politică cu privire la ridicarea plafonului datoriei americane, acuzându-se reciproc că ţin "ostatică" prima economie mondială.

Această manevră legislativă este esenţială pentru ca Statele Unite să poată continua să se împrumute şi să plătească facturile, funcţionarii şi creditorii săi.

Fostul preşedinte Donald Trump s-a amestecat în dezbatere îndemnându-i miercuri pe republicani, asupra cărora el păstrează o imensă influenţă, să "provoace o incapacitate de plată", dacă democraţii nu fac "reduceri masive" de cheltuieli.

La rândul său, Joe Biden doreşte o ridicare necondiţionată a plafonului datoriei, argumentând că de foarte mult timp, inclusiv sub mandatul predecesorului său, Congresul Statelor Unite a votat în acest sens fără nicio dezbatere specială.

Preşedintele american a avut deja marţi o întrevedere cu liderii democraţi şi republicani ai Senatului şi Camerei Reprezentanţilor, printre care Kevin McCarthy, fără a reuşi să ajungă la o soluţie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.