Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Biden şi Zelenski au schimbat povestea contraofensivei ucrainene: ambii neagă blocarea acesteia și prezintă succesele de pe câmpul de luptă

Getty Images
zelenski biden

Atât preşedintele Statelor Unite, Joe Biden, cât şi preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, au respins, în conferinţa de presă comună de marţi, afirmaţia potrivit căreia contraofensiva Ucrainei este blocată, oferind exemple de succese pe câmpul de luptă, transmite CNN, citat de news.ro.

Biden a reiterat mai întâi o cifră menţionată anterior în conferinţa de presă comună de Zelenski: aceea că Ucraina a preluat 50% din teritoriile ocupate de Rusia. El a subliniat, de asemenea, strategia Ucrainei de respingere a marinei ruse, astfel încât să poată exporta cereale în Marea Neagră.

Discuţiile lui Zelenski de la Washington vin într-un moment critic, deoarece Casa Albă avertizează că ajutorul american pentru Ucraina s-ar putea opri, iar discuţiile cu privire la o nouă asistenţă sunt blocate în Congres.

Zelenski, vorbind în limba ucraineană, a spus că succesele pe câmpul de luptă „nu au fost uşoare”, dar ţara sa a făcut „paşi importanţi înainte”.

„Da, am avut multe probleme, dar, cu toate acestea, am reuşit să facem asta. Mai mult, Rusia nu a putut păstra nicio parte a teritoriului nostru, niciun sat, niciun oraş”, a spus Zelenski, potrivit traducerii.

El a clarificat că acest lucru nu se aplică neapărat oraşelor mari, dar a asigurat că există un plan clar de a merge mai departe. El a refuzat să ofere public detalii despre aceste planuri.

La rândul său, Biden a mai spus că Ucraina a reuşit să realizeze aceste lucruri datorită sprijinului bipartizan din peste 50 de ţări.

„Trebuie să ne asigurăm că Putin continuă să eşueze în Ucraina şi că Ucraina va învinge, iar cel mai bun mod de a face asta este să aprobăm suplimentarea”, a spus Biden, referindu-se la finanţarea suplimentară care este blocată în Congres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.