Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bienala de la Veneţia se deschide sâmbătă, pe fondul războiului din Ucraina

filme, cinema, cinematograf

Bienala de la Veneţia, amânată cu un an din cauza pandemiei de coronavirus, va fi marcată în 2022 de războiul declanşat de Rusia în Ucraina, a declarat curatoarea evenimentului, Cecilia Alemani, citată de DPA.

Începând de sâmbătă şi până pe 27 noiembrie, peste 1.500 de lucrări realizate de 213 artişti din 58 de ţări vor fi prezentate în expoziţia "The Milk of Dreams", coordonată de Cecilia Alemani, a dezvăluit ea, miercuri.

Titlul expoziţiei face trimitere la o carte pentru copii a artistei suprarealiste Leonora Carrington (1917-2011), în care autoarea descrie o lume magică, aflată într-o permanentă reinventare prin intermediul imaginaţiei, potrivit Agerpres.

În plus, 80 de ţări vor avea pavilioane proprii la ediţia din acest an a Bienalei de la Veneţia, care, alături de Documenta din Kassel, este considerată cea mai importantă expoziţie de artă contemporană din lume.

Cecilia Alemani este persoana care i-a invitat pe majoritatea artiştilor participanţi. Ea spune că s-a concentrat pe prezenţa femeilor din universul artelor, a căror reprezentare a fost destul de slabă în trecut.

Curatoarea evenimentului a precizat că pavilionul Rusiei va rămâne gol în acest an, după ce echipa rusă a decis să se retragă din programul Bienalei.

Ucraina este reprezentată de un pavilion creat de Pavlo Makov. "Soarta noastră este decisă pe front, nu aici", a declarat artistul ucrainean pentru DPA.

El a mai spus că pacea nu poate fi obţinută prin lucrările sale: "Eu pot doar să le vând şi să donez banii armatei noastre".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.