Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

BIG BROTHER în acțiune și în Rusia: sistem de recunoaștere facială și a siluetelor implementat în cinci regiuni

Pinterest
CCTV camere video

Ministerul Afacerilor Interne din Rusia a început să utilizeze un nou sistem de recunoaștere facială, a siluetelor de oameni și a mașinilor din cinci regiuni ale Rusiei, a declarat pentru agenția TASS Andrey Telenkov, CEO al companiei de dezvoltare Ntechlab.

Ntechlab (partenerul tehnologic al Rostec) a dezvoltat un sistem de recunoaștere a feței, care este deja utilizat în mai multe regiuni ale Federației Ruse; acum compania l-a combinat cu funcția de recunoaștere a siluetelor de oameni și mașini. Compania prezintă o platformă de analiză video multi-obiect, care afișează fluxuri video în timp real, recunoscând siluetele trecătorilor și mașinilor. "Soluția de siluetă este de mare interes pentru clienții noștri, avem o mulțime de solicitări. Avem deja o aplicație. Pot spune că aceasta [sistemul de recunoaștere a feței și a siluetei, n.r.] este utilizat de Ministerul Afacerilor Interne în cinci regiuni din Rusia și este folosită și în străinătate ", a spus Telenkov. În același timp, el nu a specificat care sunt regiunile în cauză.

Autoritățile sunt, de asemenea, interesate de tehnologie. Potrivit acestuia, țările din Orientul Mijlociu manifestă interes pentru sistem, iar în viitorul apropiat compania va purta negocieri cu una dintre capitalele din regiune.

Oamenii sunt recunoscuți și după mers

"În soluția pe care am ieșit-o acum, puteți urmări traiectoria unei persoane, puteți număra oameni și căuta oameni după siluetele lor, iar capacitățile algoritmilor noștri ne permit să determinăm siluete cu o precizie foarte mare", a explicat Telenkov. El a clarificat că algoritmul, atunci când recunoaște persoane similare în exterior, va lua în considerare semne precum mersul, înălțimea etc. și va permite, de asemenea, căutarea după atribute de aspect, cum ar fi, de exemplu, ochelari, pălărie sau barbă.

Identificarea mașinilor

"La fel se întâmplă și cu mașinile. Cu toții suntem deja obișnuiți cu faptul că mașinile sunt înregistrate de camerele rutiere, dar nu există atât de multe astfel de camere și sunt filmate doar pe drumurile orașului, pe autostrăzi. De asemenea, suntem capabili să recunoaștem mașinile din camere unde nu sunt foarte vizibile, unde este imposibil să recunoaștem plăcuțele de înmatriculare sau o parte a mașinii este vizibilă ", a adăugat șeful companiei. Potrivit lui Telenkov, algoritmul face posibilă identificarea unei mașini prin determinarea culorii, mărcii și caracteristicilor sale individuale.

Combat Covid-ul cu noile tehnologii

Rostec a sugerat că regiunile Federației Ruse folosesc tehnologia ca parte a luptei împotriva răspândirii coronavirusului. Sistemul a fost utilizat în timpul Cupei Mondiale FIFA din 2018, care a avut loc în Rusia. Ntechlab a raportat, de asemenea, că o serie de țări din America Latină, Asia de Sud-Est, Europa și Orientul Mijlociu au devenit interesate de tehnologiile sale.

Vezi și: O parcare din Caraș-Severin în care se aruncau gunoaie este monitorizată video: amenda poate ajunge la 6.000 de lei .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.