Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Big Pharma pune bazele unei alianțe istorice: Se pompează sume uriașe!

Medicamente

Trei dintre cei mai importanți finanțatori din domeniul sănătății din lume au anunțat un parteneriat istoric de 300 de milioane de dolari. Inițiativa are ca scop combaterea bolilor abordarea impactului legat al schimbărilor climatice, al malnutriției, al bolilor infecțioase, etc

Fundația Novo Nordisk, Wellcome și Fundația Bill și Melinda Gates au anunțat luni, în Danemarca, parteneriatul de cercetare, axat în special pe găsirea de soluții accesibile pentru persoanele din țările cu venituri mici și mijlocii.

Fiecare dintre ele va investi 100 de milioane de dolari în această inițiativă de trei ani.

Unul dintre obiectivele principale este „eliminarea barierelor dintre domeniile de cercetare adesea izolate", a declarat Mads Krogsgaard Thomsen, director executiv al Fundației Novo Nordisk, anunță Reuters.

De exemplu, COVID-19 a arătat că obezitatea poate fi un factor de risc pentru gravitatea unor boli infecțioase, în timp ce fenomenele meteorologice extreme legate de schimbările climatice pot provoca insecuritate alimentară, lăsând copiii subnutriți și mai vulnerabili la boli mortale precum rujeola și holera.

Partenerii au declarat că progresele înregistrate în știința nutriției și în înțelegerea microbiomului intestinal au deschis ușa pentru a înțelege mai bine „impactul pe care îl au supranutriția și subnutriția asupra tuturor aspectelor legate de sănătate și dezvoltare".

Inițiativa este importantă, având în vedere atenția scăzută acordată sănătății la nivel mondial după pandemie

Directorul executiv al Wellcome, John-Arne Røttingen, a declarat, de asemenea, că este vorba de abordarea „eșecurilor pieței".

Finanțarea va include, de asemenea, sprijin pentru cercetătorii din țările cu venituri mici și mijlocii, iar partenerii au declarat că sunt în căutare de parteneri privați, filantropici și publici. „Cele mai eficiente soluții la provocările presante apar adesea chiar din comunitățile pe care le afectează", a declarat Catherine Kyobutungi, director executiv al African Population and Health Research Center, o importantă instituție de cercetare științifică.

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.