Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bihorul a dat startul luptei pentru salvarea mediului înconjurător/ Mii de voluntari bihoreni au declarat război deșeurilor din munți, văi și râuri

CJ Bihor
ecologizare bihor

Mii de voluntari bihoreni au declarat război deșeurilor din munții, văile și râurile din județul Bihor.

Consiliul Județean Bihor și Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Ecolect Group au coordonat participarea societății civile - elevi, profesori, biserici din toate cultele, primării, presă, mediul de afaceri, cetățeni și ONG-uri - la peste 150 de acțiuni de igienizare, organizate de cele 100 de primării din județ.

În cadrul concursului „Campionatul bihorean al curățeniei”, primăriile au concurat pentru obținerea a 6 premii de câte 100.000 de lei fiecare, bani care vor fi folosiți pentru comunitate, printr-un proiect ce are legătură cu mediul.

Au fost apreciate, atât cantitățile de deșeuri abandonate, strânse de voluntari în acțiunile de igienizare, cât și cele colectate de la gospodării în mod separat.

În competiția de igienizare a județului Bihor au fost atrași și elevii de la școlile bihorene. În cadrul concursului dedicat lor, „EcoProvocarea”,  au avut șansa  să câștige, prin desenele sau picturile lor despre viziunea pe care o asupra protejării mediului înconjurător și/sau colectării corespunzătoare a deșeurilor, 12 premii în valoare de 1.000 de lei fiecare, sub forma unui voucher, pe care îl pot folosi într-un magazin cu articole sportive.

Câștigătorii acestui concurs au fost aleși prin tragere la sorți.

Campania de igienizare a județului Bihor a fost coordonată de domnul Mircea Mălan, vicepreședinte al Consiliul Județean Bihor.

În cadrul campaniei, Oganizația Femeilor Liberale Bihor, condusă de președintele Lidia Popa, a organizat o acțiune similară de igienizare a comunei bihorene Sântandrei, provocându-i la adunarea deșeurilor pe toți locuitorii acesteia.

*******

În toamna anului 2020, Asociația de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) Ecolect Group a început implementarea Sistemului de Management Integrat al Deșeurilor (SMID).

În cadrul programului, cetățenii și companiile sunt motivați să colecteze deșeurile separat, în 4 fracții în mediul rural (hârtie/carton, plastic/metal, sticlă și deșeu rezidual) și 5 fracții în mediul urban (hârtie/carton, plastic/metal, sticlă, deșeu biodegradabil și deșeu rezidual).

În luna iunie, ADI Ecolect a derulat campania „Iunie – luna curățeniei în județul Bihor” prin organizarea a două concursuri: „Campionatul bihorean al curățeniei” destinat primăriilor și  „EcoProvocarea” destinat elevilor bihoreni, cu scopul principal de a antrena întreaga comunitate – administrația publică, biserica, școala, mediul de afaceri, mass-media, organizații neguvernamentale de mediu și cetățenii în rezolvarea problemei curățeniei în județul Bihor.

Consiliul Județean Bihor și celelalte 101 Unități Administrativ-Teritoriale din județul Bihor fac parte din Asociația de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) Ecolect Group, care are ca scop promovarea și reprezentarea intereselor unităților administrativ-teritoriale membre.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.