Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bijuteriile coroanei suedeze, care au fost furate în iulie anul trecut, ar fi fost recuperate

bijuterii

Bijuteriile coroanei suedeze, care au fost furate în iulie anul trecut, ar fi fost recuperate, crede Poliţia, citată de euronews.com, potrivit news.ro.

Într-o declaraţie transmisă marţi, Poliţia suedeză a afirmat că anchetatorii cred că au recuperat colecţia în valoare de 6,2 milioane de euro, dar vor să confirme informaţia.

"Totul sugerează că bijuteriile furate au fost găsite", se arată în comunicat. "Toate indicaţiile conduc la faptul că bijuteriile funerare ale regelui Carol al IX-lea au fost găsite în apropiere de Stockholm, dar Poliţia face verificări pentru a putea confirma 100%".

Un proces este în prezent în desfăşurare şi îl priveşte pe un suspect din acest jaf, iar Poliţia continuă să caute şi alte persoane care au fost implicate.

Citește și: Biletele pentru Festivalul Internaţional 'George Enescu' vor fi puse în vânzare pe 6 martie

Două coroane care au aparţinut monarhilor din secolul al XVII-lea, Carol al IX-lea, şi soţiei sale, Christina, precum şi un glob ce avea în vârf o cruce se aflau printre piesele colecţiei furate dintr-o catedrală din vestul capitalei, în iulie.

Acestea erau păstrate închise şi cu alarmă activată.

După ce au luat bijuteriile, suspecţii au fugit într-o ambarcaţiune cu motor din apropierea catedralei. Ofiţerii de Poliţie i-au urmărit pe hoţi, dar nu au fost făcute arestări imediat.

Pe contul de facebook al Catedralei Strangnas, de unde au fost furate bijuteriile, a fost publicat mesajul: "Sperăm şi ne rugăm ca informaţiile să fie adevărate".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.