Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bilanț NEGRU în China - Zeci de morți și sute de mii de persoane evacuate, după ce ploile au atins recorduri istorice în ultimele zile

breaking news

Cel puțin 61 de persoane au murit și alte 356.000 de persoane au fost evacuate în urma ploilor torențiale și inundațiilor care au afectat sudul și centrul Chinei săptămâna aceasta, au anunțat autoritățile locale, citate de Reuters, scrie Mediafax.

Peste 9.300 de locuințe au fost distruse și 3,7 milioane de hectare au fost afectate în urma inundațiilor. Pierderile economice sunt estimate la 1.93 miliarde de dolari, conform unui comunicat emis joi de Ministerul pentru Gestionarea Situațiilor de Urgență din China.

'Mai puține ministere, cu mai puţine amante şi cumetrii' - Viorica Dăncilă a răbufnit la adresa lui Robert Negoiță: 'Cred că vorbește în nume propriu'

Echipele de intervenție au salvat aproximativ 4.300 de persoane din calea inundațiilor, care au afectat mai multe regiuni, începând din regiunea Guangdong (sud-est) până în regiunea Chongqing (sud-vest), pe cursul râului Yangtze.

Pe parcursul verilor, China se confruntă cu perioade secetoase în nord și inundații în sud. Meteorologii au anunțat că regiunile nordice se vor confrunta anul acesta cu perioade mai secetoase decât în general, iar cele sudice sunt predispuse mai mult la riscul de inundații.

Meteorologii au anunțat că ploile din regiunile Jiangxi și Hunan au atins recorduri istorice în ultimele zile.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.