Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bilanțul a crescut la 42 de morți în urma incendiilor din Portugalia

www.telegraph.co.uk
incendiu Portugalia

Bilanţul în urma incendiilor de vegetaţie care au devastat în ultimele zile mai multe regiuni din Portugalia a crescut la 42 de morţi, informează Xinhua, citat de agerpres.ro

Peste 500 de incendii de pădure au izbucnit, duminică, în nordul şi centrul Portugaliei lăsând în urmă 42 de morţi, după cum a confirmat Autoritatea naţională pentru protecţie civilă din această ţară. 

Circa 70 de persoane sunt rănite, iar peste zece dintre acestea se află în continuare în stare gravă, precizează sursa citată. 

Incendiile de pădure din Portugalia au cauzat moartea a peste 100 de persoane în ultimele patru luni. În luna iunie, 64 de persoane au decedat într-un incendiu în apropiere de Pedrogao Grande, în centrul Portugaliei. 

Premierul portughez, Antonio Costa, şi-a cerut scuze naţiunii, miercuri, în Parlament, după ce Hugo Soares, liderul grupului parlamentar al Partidului Social Democrat (PSD) l-a provocat să facă acest lucru ca urmare a consecinţelor devastatoare ale incendiilor de pădure. ''Îmi asum responsabilitatea ca prim-ministru, iar când îmi cer scuze o fac în calitatea de cetăţean'', a spus Costa. 

Ministrul de interne portughez Constança Urbano de Sousa a demisionat miercuri pe fondul criticilor tot mai dure la adresa guvernului de la Lisabona cu privire la reacţia acestuia la incendiile din această ţară. 

Portugalia şi nordul Spaniei s-au confruntat în ultimele zile cu sute de incendii înteţite de rafalele de vânt cald declanşate de trecerea uraganului Ophelia în largul Peninsulei Iberice. 

În Galicia, cele circa 150 de incendii izbucnite duminică şi luni au ucis patru persoane şi au distrus peste 5.000 de hectare de păduri şi bunuri materiale. 

Procurorul General din regiunea spaniolă Galicia a confirmat miercuri că a fost deschisă o anchetă pentru a se afla ''dacă există dovada unei coordonări planificate'', mai arată Xinhua.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.