Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bilanțul incendiului de joi din Dhaka a ajuns la 25 de morți

www.operationworld.org
Bangladesh

Bilanțul incendiului care a izbucnit joi într-o clădire din capitala Bangladeshului, Dhaka, a ajuns la 25 de morți, potrivit autorităților, citate de Al Jazeera potrivit mediafax.

Într-o declarație făcută vineri, Mostaq Ahmed, comisar adjunct în cadrul Poliției Metropolitane Dhaka, a declarat că au fost identificate 25 de victime, iar cadavrele a 24 dintre ele au fost deja predate familiilor. De asemenea, 70 de persoane au fost rănite și au fost transportate la spital. Mulți dintre cei care au rămas blocați în clădire au încercat să sară de la ferestre și de pe acoperiș, au declarat mai mulți martori.

Autoritățile au anunțat că în urma incendiului vor lua măsuri pentru a înăspri legislația cu privire la securitatea la incendii. De asemenea, o anchetă a fost deschisă în acest caz.

Rezaul Karim, ministrul Lucrărilor Publice, a declarat că cei vinovați de producerea acestei tragedii vor fi acuzați de omor. „În mod clar aceasta este o crimă. Nu a fost un accident. Vor fi luate măsuri legale față de cei care nu au respectat regulile privind construcțiile, indiferent de cât de puternici sunt ei”, a declarat ministrul.

De asemenea, ministrul responsabil cu situațiile de urgență, Enamur Rahman, a declarat că în interiorul clădirii erau foarte puține elemente de securitate. „Dacă ar fi existat un sistem eficient de stingere a incendiilor (...), acele morți ar fi putut fi evitate”, a adăugat.

Shakil Newaj, directorul Departamentului de pompieri, a declarat pentru AFP că „nu existau aspersoare”, iar „ieșirile de urgență existau doar cu numele”. Potrivit autorităților, ieșirile de urgență erau mult prea înguste pentru ca oamenii aflați în respectiva clădire să poată ieși cu ușurință.

Incendiile de amploare se întâmplă frecvent în marile orașe din Bangladesh. Cel puțin 96 de persoane au murit în urma unor astfel de evenimente în ultima lună. Specialiștii dau vina pe legislația prea relaxată și pentru proasta aplicare a legilor. „De mult timp le-am spus autorităților că majoritatea clădirilor înalte din Dhaka au fost construite cu nerespectarea legislației în domeniul construcțiilor. Dar până când nu s-a întâmplat un accident ca acesta, nimeni nu a luat în seamă avertismentele noastre”, a declarat Mehedi Ahmed Ansari, directorul Oficiului pentru Securitate Urbană din Bangladesh.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.