Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bilanțul scufundării ferbotului tanzanian în Lacul Victoria a ajuns la 224 de morți

feribot

Cel puţin 224 de persoane au decedat după ce un feribot s-a răsturnat și apoi scufundat în Lacul Victoria din Tanzania, potrivit bilanțului anunțat duminică de autoritățile tanzaniene, informează postul CBS News, preluat de Agerpres.

Feribotul MV Nyerere s-a scufundat joi după-amiază în Lacul Victoria, la doar câţiva metri de docul Insulei Ukerewe din Tanzania, cea mai mare insulă de pe lac.

Venance Mabeyo, ministrul Apărării de la Dar es Salaam, a declarat că nu se crede că ar mai putea fi găsiți supraviețuitori, iar autoritățile continuă să încerce să identifice persoanele decedate.

Numărul total al victimelor ar putea să nu fie niciodată cunoscut întrucât nu este sigur cât persoane se aflau la bordul feribotului, care potrivit oficialilor avea o capacitate de 101 pasageri.

Cel puțin 40 de persoane au supraviețuit, au precizat autoritățile.

Cauza precisă a producerii tragediei nu este momentan cunoscută, însă ancheta preliminară indică faptul că feribotul era supraîncărcat.

Președintele tanzanian John Magufuli a ordonat arestarea celor responsabili, inclusiv a căpitanului ambarcațiunii, care ar fi lăsat la cârmă o persoană nepregătită corespunzător pentru această sarcină.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.