Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bilanţ 100 de zile de guvernare: Revitalizarea industriei de apărare

Inquam Photos / Octav Ganea
Guvernul Tudose

Revitalizarea industriei de apărare şi semnarea de protocoale cu mari companii de armament care vor realiza în România echipamente militare reprezintă etape importante parcurse de Executiv în acest domeniu, potrivit unui document obţinut de Agerpres.

"România s-a angajat să aloce 2% din PIB pentru apărare, lucru care deschide noi oportunităţi de cooperare în proiecte economice de interes strategic comun. Am parcurs etape importante în ceea ce priveşte revitalizarea industriei de apărare. Colaborarea strânsă dintre MApN, Ministerul Economiei şi industria naţională de apărare începe să se concretizeze prin semnarea de protocoale între Guvernul României şi mari companii de armament, care vor realiza în România echipamente militare", se arată în text.

În acest sens, se menţionează faptul că a fost transmisă o solicitare de ofertă şi disponibilitate pentru elicopterele produse de Bell Helicopters TEXTRON. "Cooperarea cu Lockheed Martin Global Inc: vrem să beneficiem de experienţa companiei în dezvoltarea de tehnologii la cele mai înalte standarde şi să revoluţionăm sectorul producţiei naţionale de tehnică şi echipamente militare", se susţine în document.

Conform aceleiaşi surse, în luna august a fost semnat Memorandumul de înţelegere între MBDA (Franţa) şi Electromecanica Ploieşti privind integrarea în România a rachetelor antiaeriene cu rază scurtă şi medie de acţiune, respectiv a rachetelor portative. De asemenea, a fost demarat un program de înzestrare strategică a armatei cu transportoare blindate amfibii pentru trupe 8X8 şi este în curs de implementare înfiinţarea unei societăţi mixte între Rheinmetall Landsysteme GmbH (Germania) şi Uzina Automecanica Moreni-filială a ROMARM. "În luna octombrie a fost semnat Memorandumul de înţelegere şi Acordul de cooperare pentru transfer de tehnologie între General Dynamics European and Systems (GDELS) şi Uzina Mecanica Bucureşti (UMB) pentru producerea vehiculelor blindate", se mai arată în document.

În text se menţionează şi relansarea fabricaţiei de elicoptere în România, ca urmare a încheierii unui contract general între Airbus Helicopters şi IAR Braşov, în ceea ce priveşte elicopterul multirol H215. În luna august, IAR şi Airbus Helicopters au convenit extinderea duratei de valabilitate a contractului cu încă zece ani, se mai arată în document.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.