Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bilanţ cutremurător al cutremurului din Ecuador: 350 de morţi

cutremur ecuador

Bilanţul victimelor cutremurului cu magnitudinea 7,8 produs sâmbătă în Ecuador a continuat să crească, fiind în prezent de 350 de morţi şi de cel puţin 2.068 de răniţi, conform datelor difuzate de autorităţi luni, informează Reuters şi DPA.

Numărul victimelor a sporit mai ales ca urmare a operaţiunilor de salvare din oraşul Pedernales, de pe coasta Pacificului, după cum a declarat la postul de televiziune Teleamazonas, ministrul securităţii interne, Cesar Navas. O situaţie la fel de îngrijorătoare este şi în oraşul Portoviejo. ''Reconstrucţia va costa miliarde de dolari'', a estimat preşedintele ecuadorian, Rafael Correa, afirmând că seismul de a sfârşitul săptămânii trecute şi replicile lui reprezintă cea mai gravă catastrofă naturală înregistrată în această ţară în ultimii 67 de ani.

Dimensiunile pagubelor sunt greu de apreciat deocamdată. Industria energetică pare să nu fi avut de suferit, principala rafinărie, de la Esmeraldas, fiind închisă ca măsură de precauţie. Exporturile însă, mai ales de banane, flori, cacao şi peşte, s-ar putea să fie încetinite, în primul rând din cauza deteriorării drumurilor şi a tulburărilor în activitatea portuară. Uniunea Europeană (UE) a oferit guvernului de la Quito un ajutor de urgenţă de un milion de euro (1,1 milioane de dolari) şi şi-a exprimat ''totala disponibilitate'' de a susţine eforturile internaţionale menite să vină în sprijinul miilor de persoane afectate, după cum a declarat comisarul european pentru ajutor umanitar şi managementul crizelor, Christos Stylianides. Totodată, autorităţile norvegiene au aprobat luni un ajutor de 15 milioane de coroane (1,6 milioane de euro sau 1,8 milioane de dolari) pentru Ecuador, transmite EFE. Ajutoare au fost trimise şi din Venezuela, Chile şi Mexic, anunţă Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.