Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bilanţ groaznic al atacului la moscheea din Sinaiul egitean: Cel puţin 235 de morţi şi 130 de răniţi

Twitter
atac Sinai moschee

Cel puţin 235 de persoane au fost ucise vineri într-un atentat cu bombă, la o moschee în nordul Peninsulei Snai, în Egipt, potrivit agenţiei Mena, citată de AFP. Un bilanţ anterior anunţa cel puţin 155 de morţi şi alţi cel puţin 120 de răniţi. Atacul a avut loc într-un sat situat în aproiere de Al-Arish, capitala provinciei egiptene Sinaiul de Nord.

Potrivit Mena, care citează o sursă oficială, un atac armat a avut de asemenea loc la moschee. Atacul nu a fost revendicat imediat. Acesta ar putea să fie cel mai sângeros atentat din ultimii trei ani în regiune. Guvernul egiptean a anunţat trei zile de doliu naţional în urma atacului. Alte cel puţin 130 de persoane au fost rănite la Moscheea al-Rawdah, frecventată de musulmani sufiţi, la Bir al-Abd, potrivit agenţiei egiptene, citată de Associated Press.

ISRAELUL TRANSMITE CONDOLEANŢE

Israelul a transmis condoleanţe Egiptului în urma aatacului. Ministrul israeian al Educaţiei Naftali Bennett a îndemnat vineri, după atac, la ”unitate internaţională în războiul împotriva teroriii oriunde ar avea loc: în Rusia, în Europa, Statele Unite, Israel şi lumea arabă. Cu toţii am fost afectaţi de teroriare şi trebuie să ne unim în lupta împotriva ei”.

Militanţi aflaţi la bordul a patru vehicule au bombardat moscheea şi au deschis focul asupra credincioşilor, au declarat oficiali egipteni. Egiptul luptă împotriva jihadiştilor în această regiune instabilă, inclusiv împotriva unei filiale egiptene a Statului Islamic. Israelul şi Egiptul au semnat un tratat de pace în 1979 şi cooperează strâns în domeniul securităţii, conform news.ro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.