Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bilanţ groaznic al inundaţiilor din Grecia: 23 de morţi

www.gazetadenavodari.ro
doliu, lumânare

Pompierii greci au descoperit luni cadavrul ultimei persoane date dispărute după inundaţiile din 15 noiembrie care au afectat regiunea Attica din apropierea capitalei şi al căror bilanţ a urcat la 23 de morţi, relatează EFE. La sfârşitul săptămânii a murit şi o femeie în vârstă de 80 de ani care fusese internată în spital în urma acestor ploi devastatoare şi care se afla la unitatea de terapie intensivă, conform Agerpres.

În câteva ore ploile au transformat străzile şi şoselele în puhoaie de apă care au zdrobit maşinile de zidurile caselor şi au inundat mai multe clădiri din această regiune. Potrivit oficialităţilor, în localităţile Mandra, Nea Peramos şi Eleusis au fost inspectate până în prezent 1.940 de clădiri, dintre care 1.512 au suferit pagube de proporţii.

Mai multe victime locuiau în subsoluri şi au murit înecate în casele lor, unde apa a ajuns până la înălţimea de 2 metri, în timp ce mulţi conducători auto au fost luaţi de ape când pe o şosea din Eleusis s-a format un adevărat torent. Este vorba de cea mai mare catastrofă de acest tip din noiembrie 1977, când 37 de persoane au murit în Atena în urma unei furtuni care a inundat o mare parte a capitalei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.