Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bilanț ISU - Opt persoane au murit şi 15 au fost rănite în incendiile de anul trecut din judeţul Botoșani

Foto Mediafax
incendiu cabana incendiu cluj

Opt persoane au murit, iar alte 15 au avut nevoie de îngrijiri medicale în urma incendiilor înregistrate, anul trecut, în judeţul Botoşani, relevă un raport de activitate făcut public, vineri, de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Botoşani, notează Agerpres.

Potrivit documentului, pe parcursul anului 2021, pompierii din Botoşani au acţionat pentru stingerea a 508 incendii, dintre care 74 de vegetaţie uscată. Numărul incendiilor produse în 2021 a fost cu 12% mai mic faţă de anul precedent, când s-au înregistrate 575 de astfel de evenimente.

"59 persoane au fost salvate din locuinţele cuprinse de flăcări, 15 dintre ele având nevoie de îngrijiri medicale. În urma incendiilor si-au pierdut viata opt persoane", se arată în raportul ISU.

Cele mai frecvente cauze stabilite pentru incendiile produse anul trecut au fost coşurile de fum defecte sau necurăţate de funingine sau neprotejat termic (144 cazuri), instalaţii şi aparate electrice defecte (118 cazuri), foc deschis în spaţii deschise (112), fumatul în locuri nepermise (31), acţiune intenţionată (26); cenuşă, jar sau scântei căzute (20), mijloacele de încălzire nesupravegheate sau improvizate (20) şi jocul copiilor cu focul (nouă cazuri).

Documentul mai precizează că valoarea bunurilor salvate, în urma intervenţiei forţelor ISU Botoşani, se ridică la aproximativ 50 de milioane de lei, în timp ce pagubele provocate se cifrează la aproximativ 4,3 milioane de lei.

O analiză privind situaţia incendiilor produse pe teritoriul judeţului Botoşani arată că în 12 comune din judeţ s-a înregistrat câte un singur incendiu. Municipiile Botoşani şi Dorohoi se află la polul opus cu cele mai multe incendii, 83 respectiv 32, urmate de Flămânzi cu 23 evenimente, Darabani cu 17, Ştefăneşti cu 16 şi Săveni şi Răchiţi cu câte 15 incendii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.