Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bilanț NEGRU în urma cutremurului care a zguduit Turcia: Zeci de morți și sute de răniți

Shutterstock
cutremur seism

Cel puțin 19 oameni au murit și peste 900 au fost răniți după ce un cutremur puternic a zguduit vineri estul Turciei, potrivit autorităților, relatează agenţia turcă de ştiri Anadolu, citează Mediafax.

Cutremurul cu magnitudinea de 6,8 grade pe scara Richter s-a produs vineri în provincia Elazig din estul Turciei la ora locală 20:55, epicentrul fiind în districtul Sivrice, fiind resimţit în provinciile și țările vecine, inclusiv Siria și Georgia.

Autoritatea pentru Gestionarea Dezastrelor și Situațiilor de Urgență (AFAD) a informat că alte 922 de persoane au fost rănite; 560 în Elazig, 226 în Malatya, 37 în Kahramanmaras, 34 în Sanliurfa, 34 în Diyarbakir, 25 în Adiyaman, 6 în Batman.

Cristian Tudor Popescu știe cine i-au huiduit pe Klaus Iohannis și Ludovic Orban: 'Sunt oameni care suferă din pricina marginalizării Moldovei de 162 de ani'

Ministrul Sănătății, Fahrettin Koca, a anunțat actualizarea morților, spunând: „Avem aproximativ 30 de persoane sub dărâmături în Elazig”.

Operațiunile de căutare și salvare continuă, iar numărul morților ar putea crește, a spus Koca.

Ministrul de Interne, Suleyman Soylu, a declarat că răniții au fost transferați la spitale și au fost deschise mai multe unităţi pentru a-i adăposti pe cei afectați.

Cinci clădiri din Sivrice și 25 din districtul Doganyol, Malatya au fost distruse, a declarat ministrul Mediului și Urbanizării, Murat Kurum.

De asemenea, el a avertizat locuitorii să nu intre în clădirile avariate.

AFAD a anunţat că seismul a fost urmat de 118 replici, cu mărimi cuprinse între 2,7 și 5,4 grade, care au fost resimțite în urma cutremurului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.