Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bilanț Ucraina: peste 200 de militari uciși

ucraina tanc



'Numărul celor morţi, de la începutul operaţiunii speciale, este de 200, iar al celor răniţi de 619. După încetarea armistiţiului (luni seara) au fost ucişi cinci militari şi 31 au fost răniţi', a precizat Lîsenko.

Secretarul general adjunct al ONU pentru drepturile omului, Ivan Simonovic, indica săptămâna trecută în Consiliul de Securitate al ONU că luptele dintre armata ucraineană şi rebelii proruşi din estul Ucrainei au făcut 423 de morţi, civili şi militari, în perioada 15 aprilie-20 iunie.

Ivan Simonovic, autorul unui raport pe subiectul situaţiei drepturilor omului în Ucraina, publicat la 18 iunie, a mai declarat în faţa Consiliului de Securitate că guvernul ucrainean trebuie 'să se abţină de la utilizarea forţei într-o manieră excesivă' în operaţiunile sale împotriva opozanţilor proruşi care controlează o parte din estul ţării.

De amintit că preşedintele ucrainean Petro Poroşenko a anunţat luni seara încetarea armistiţiului instituit la 20 iunie şi prelungit vinerea trecută cu 72 de ore şi reluarea 'operaţiunii antiteroriste' în estul ţării.

sursa: agerpres

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.