Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bilanţul atacului armat din Bagdad se ridică la 23 de morţi şi peste 100 de răniţi

bagdad

Numărul morţilor în urma atacului armat de vineri seară din Bagdad, în apropiere de Piaţa Tahrir, principalul loc de întâlnire al protestatarilor irakieni, a crescut sâmbătă la 23, au anunţat surse din poliție și medicale, în cel mai sângeros incident care a lovit capitala în ultimele săptămâni, scrie Mediafax.

Peste 127 de persoane au fost rănite de focuri de armă și înjunghieri, care vizează protestatarii antiguvernamentali din apropierea Pieței Tahrir, au declarat surse de poliție și medicale. Printre persoanele decedate se numără şi trei membri ai poliției.

Mii de irakieni au ocupat piața centrală și trei poduri din apropiere, care duc la Zona Verde a orașului săptămâni întregi, cerând dezrădăcinarea completă a sistemului politic actual.

Surse de securitate au informat că nu i-au putut identifica pe indivizii înarmaţi care au atacat protestatarii.

Citește și: Uganda: Cel puţin 11 persoane au murit în urma viiturilor

Incidentul a fost urmat de o altă intimidare la începutul zilei de sâmbătă, în timp ce bărbaţi înarmaţi necunoscuți au condus un convoi pe strada principală de pe malul râului care duce spre Piața Tahrir, trăgând o rafală de focuri de armă spre ei.

Martorii au declarat că indivizi puternic înarmați și mascați au cutreierat strada de lângă piață și au încercat să înainteze în Piața Tahrir, dar au fost în cele din urmă întorşi la un punct de control al forțelor de securitate irakiene.

Acesta este cel mai violent atac din capitala irakiană din ultimele săptămâni. Atacul vine după anunţul făcut săptămâna trecută de premierul Adel Abdul Mahdi, care a demisionat din funcţie din cauza protestelor anti-guvernamentale din ultimele luni.

Cel puţin 400 de persoane au murit, iar alte 15.000 au fost rănite în cursul protestelor violente care durează în Irak de aproximativ două luni.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.