Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bilanțul campaniei 'În brațele mamei': Sute de daruri de Crăciun pentru mame și copii și fonduri pentru înființarea unei creșe sociale

Evomag
cadou de craciun

Misiunea Socială Diaconia a Mitropoliei Basarabiei a anunțat marți bilanțul campaniei de Crăciun „În brațele mamei”: sute de daruri de Crăciun pentru mame și copii și fonduri pentru înființarea creșei sociale a organizației.

Pentru al XI-lea an consecutiv, în preajma sărbătorilor de iarnă, Misiunea Socială „Diaconia” a Mitropoliei Basarabiei a organizat campania de Crăciun „În brațele mamei”. Un proiect național de solidaritate şi implicare în susţinerea cuplurilor mamă-copil asistate de organizaţie pe parcursul întregului an, conform basilica.ro.

Campania s-a desfășurat în decembrie și ianuarie și a inclus mărturii oferite de femei despre criza de sarcină prin care au trecut și dificultățile cu care se confruntă din dorința de a-și crește copiii.

„În preajma sărbătorilor, este important să putem povesti despre curajul acestor fete, care au decis să rămână cu copiii în brațele lor”, a declarat luna trecută Directorul Executiv al Misiunii Diaconia, Igor Belei, invitat în direct la TV Moldova 1.

Misiunea Diaconia oferă cazare într-un Centru Maternal mamelor în dificultate, unde o echipă specializată le este alături 24 de ore din 24. Tinerele primesc ajutor pentru a-și consolida atașamentul față de copil și a se reintegra social.

„Este o bucurie să constatăm un val de solidaritate ca urmare a apelului nostru. Chiar dacă nu am reușit să adunăm toată suma necesară, rezultatele ne încurajează să continuăm acest demers pe tot parcursul anului”, a transmis marți Igor Belei.

Creșa Misiunii Diaconia va deveni funcțională până la jumătatea acestui an, a mai spus el. Va avea în jur de 20 de locuri și va ajuta la integrarea socială a mamelor găzduite de centrul Maternal „În brațele mamei”. Tinerele mame își vor putea găsi astfel serviciu sau își vor putea continua studiile.

Pe parcursul campaniei s-au strâns și daruri pentru sute de copii și familii.

Misiunea Diaconia a invitat donatorii să-și creeze propriul scenariu de fapte bune. Aceștia au organizat acțiuni de colectare de fonduri cu prietenii sau colegii de muncă, au achiziționat produse de solidaritate (felicitări personalizate) sau au venit cu daruri la Centrul Maternal.

Campania a fost o ocazie minunată de solidarizare cu mamele din familii social-vulnerabile, cu mamele singure, care sunt asistate în cadrul Programului „În brațele mamei”, o ocazie de a oferi șansa fiecărui copil de a crește alături de mamă, se subliniază în comunicatul Misiunii Diaconia.

Până în prezent, programul „În brațele mamei” a asistat 159 cupluri mamă-copil aflate în situație de criză. Anul trecut, 29 mame au fost găzduite la Centrul Maternal, iar sute de familii au fost sprijinite în comunitate prin intermediul Centrului de consultanță al Misiunii Diaconia.

Misiunea Socială „Diaconia” este structură a Mitropoliei Basarabiei şi membră a Federației Filantropia a Patriarhiei Române. Organizația a împlinit anul trecut două decenii de existență. Tot anul trecut, centrul Maternal al Misiunii Diaconia a împlinit un deceniu de funcționare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.