Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bilanțul Covid-19 la nivel mondial: record de două milioane de cazuri în întreaga lume înregistrat săptămâna trecută

imperial.ac.uk
apocalipsa covid

Un record de două milioane de cazuri de covid-19 a fost înregistrat săptămâna trecută, însă numărul deceselor a scăzut cu 10%, potrivit statisticilor Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), relatează AFP. Cu excepţia Africii, toate regiunile au înregistrat o creştere a cazurilor de la 14 la 20 septembrie, informează News.ro.

La nivel global, peste 30,6 milioane de cazuri şi 950.000 de morţi din cauza covid-19 au fost semnalate OMS, de la apariţia bolii, la sfârşitul lui decembrie, în China.

”De la 14 la 20 septembrie, s-au înregistrat aproape două milioane de noi cazuri de covid-19, ceea ce reprezintă o creştere cu 6% faţă de săptămâna precedentă şi cel mai mare număr de cazuri semnalate într-o singură săptămână de la începutul epidemiei. În aceeaşi periooadă, numărul deceselor a scăzut cu 10%. S-au semnalat 37.700 de decese”, a detaliat OMS în buletinul său săptămânal, publicat în noaptea de luni spre marţi.

Numărul cazurilor diagnosticate nu reflectă, însă, decât o fracţiune din numărul real al contaminărilor.

Unele ţări testează doar cazurile grave, altele folosesc testele cu prioritate în urmărire, iar numeroase ţări sărace dispun de capacităţi de depistare foarte limitate.

Regiunea OMS Europa a înregistrat cea mai mare creştere a deceselor săptămâna trecută - cu 27% în plus faţă de săptămâna precedentă.

Continentul american - care reprezintă peste 38% din toate cazurile nou semnalate săptămâna trecută - rămâne cel mai afectat, potrivit tabloului compilat de OMS. Regiunea a semnalat, însă, o scădere a deceselor cu 22%.

Regiunea Asia de Sud-Est - care reprezintă 35% din noile cazuri semnalate săptămâna trecută - a depăşit pragul de 100.000 de morţi de la începutul pandemiei, cu 9.000 de decese noi săptămâna trecută.

Regiunile din estul Mării Mediteranei şi vestul Oceanului Pacific au semnalat o uşoară creştere a cazurilor şi deceselor în ultimele trei săptămâni.

În Africa, epidemia continuă să încetinească - numărul cazurilor a scăzut cu 12%, iar al deceselor cu 10%.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.