Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bilanţul deceselor în urma trecerii ciclonului Freddy, aşteptat să crească la peste 1.000 (autorităţi)

www.pixabay.com
ciclon

Bilanţul deceselor înregistrate în Malawi în urma trecerii ciclonului tropical Freddy este aşteptat să crească la peste 1.000, în prezent existând şanse foarte mici ca operaţiunile de căutare şi salvare să mai descopere dispăruţi în viaţă, potrivit unei estimări a agenţiei naţionale de gestionare a dezastrelor, informează DPA.

"Au trecut şapte zile, iar şansele de a găsi persoane în viaţă îngropate în noroi sunt slabe", a declarat marţi pentru DPA Charles Kalemba, un oficial de rang înalt din cadrul agenţiei menţionate.

Până în prezent, agenţia a raportat 499 de morţi şi 349 de persoane oficial date dispărute. Alte 1.300, grav rănite, sunt tratate în spitale. Aproximativ o jumătate de milion de persoane au fost nevoite să părăsească regiunea şi şi-au găsit adăpost într-una dintre cele 530 de tabere de urgenţă, a precizat Kalemba.

Ciclonul Freddy a atins prima dată uscatul pe 21 februarie în Madagascar. De acolo, furtuna s-a deplasat spre Mozambic şi apoi s-a întors prin Oceanul Indian. Pe 11 martie Freddy a ajuns pentru a doua oară în Mozambic şi apoi s-a deplasat spre Malawi, informează Agerpres.

Potrivit Organizaţiei Meteorologice Mondiale (OMM), Freddy ar putea fi ciclonul cu cea mai lungă durată de la debutul înregistrărilor meteorologice.

Sudul Africii se află în prezent în sezonul cicloanelor, care poate aduce ploi şi furtuni puternice până în martie sau aprilie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.