Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bilanţul epidemiei de Ebola a crescut la patru morţi în Uganda

Digi24
Ebola

Trei persoane au murit de Ebola în Uganda, ridicând la patru numărul victimelor în cele trei zile de când autorităţile au anunţat o "epidemie" în centrul ţării, a informat vineri Ministerul ugandez al Sănătăţii, potrivit AFP.

"În ultimele 24 de ore au fost înregistrate trei noi decese", a precizat Ministerul Sănătăţii într-un comunicat. Toate decesele au fost raportate în districtul Mubende, la aproximativ 150 de kilometri vest de capitala Kampala, potrivit Agerpres.

Autorităţile sanitare din această ţară africană din regiunea Marilor Lacuri anunţaseră marţi decesul unui bărbat de 24 de ani din cauza Ebola, o premieră din 2019.

Uganda s-a confruntat deja cu epidemii de Ebola, o boală care a făcut mii de morţi în întreaga Africă de la descoperirea ei în 1976 în Republica Democrată Congo (RDC), ţara vecină.

Ultimele cazuri înregistrate în ţară au fost raportate în 2019, când au fost recenzate cel puţin cinci decese, după ce "virusul a fost importat din RDC, care se lupta cu un focar major în regiunea sa de nord-est", potrivit OMS.

În cadrul unei precedente epidemii, în 2000, au murit 200 de persoane.

Un caz de Ebola a fost semnalat în august şi în provincia congoleză Kivu de Nord, la graniţa cu Rwanda şi Uganda, la mai puţin de şase săptămâni după ce a fost declarată încheiată epidemia din estul RDC - a 14-a din istoria ţării.

Boala este adesea fatală, însă în prezent sunt disponibile vaccinuri şi tratamente pentru această febră hemoragică, care se transmite la om prin intermediul animalelor infectate.

Transmiterea la om se face prin fluidele corporale, principalele simptome fiind febra, vărsăturile, sângerările şi diareea. Persoanele infectate devin contagioase doar după apariţia simptomelor, după o perioadă de incubaţie de două până la 21 de zile.

Boala are şase tulpini diferite, dintre care trei (Bundibugyo, Sudan, Zaire) au provocat deja epidemii majore.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.