Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bilanţul exploziei care s-a produs la un oleoduct perforat de hoţi de combustibil în centrul Mexicului a crescut la 89 de morţi

https://www.theguardian.com/world/2016/dec/21/mexico-firework-market-explosion-death-toll#img-2
Explozie Mexic

Bilanţul exploziei care s-a produs vineri la un oleoduct perforat de hoţi de combustibil în centrul Mexicului a crescut la 89 de morţi, a anunţat luni ministrul mexican al sănătăţii, Jorge Alcocer, potrivit AFP, potrivit agerpres.ro.

Citeşte şi: Schimbări MAJORE pentru aplicația WhatsApp: 'Impunem o limită de cinci mesaje, la nivel global'

"Avem încă patru decese, care trebuie adăugate la cei 85 de morţi anunţaţi (duminică). Asta înseamnă 89 de morţi", a declarat ministrul într-o conferinţă de presă.

Potrivit lui Alcocer, 55 de persoane rămân spitalizate. "Ne angajăm să le oferim cele mai bune îngrijiri posibile şi, din punctul nostru de vedere, multe dintre ele au încă şansă de supravieţuire", a adăugat el.

Oleoductul a fost perforat vineri de hoţi care au făcut să se formeze un adevărat gheizer de combustibil, conform imaginilor difuzate de media locale.

Scurgerea de combustibil a atras circa 700 de locuitori din Tlahuelilpan, o localitate situată la 120 de km nord de Ciudad de Mexico, printre care familii întregi, care au venit să adune combustibilul cu bidoane şi au fost surprinşi de explozia care a declanşat o enormă bilă de foc.

Primele ceremonii de înmormântare au avut loc duminică, în timp ce unele familii sunt în continuare în căutarea apropiaţilor dispăruţi.

Guvernatorul statului Hidalgo a avertizat duminică asupra faptului că procesul de identificare a cadavrelor carbonizate ar putea dura zile, săptămâni sau chiar mai multe luni.

Această tragedie a survenit în momentul în care preşedintele mexican Andres Manuel Lopez Obrador, în funcţie de la 1 decembrie, a lansat o strategie naţională împotriva furtului de carburant, un flagel care a produs statului mexican pierderi de trei miliarde de dolari în 2017.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.