Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bilanţul Guvernului Cîţu, pe post de armă politică - Se anunţă remanieri în rândul miniştrilor PNL şi USR (surse)

Inquam Photos / George Calin
Guvern cîțu echipa

Guvernul Cîţu împlineşte şase luni pe 23 iunie 2021. Aşa cu premierul a anunţat de mai multe ori, după şase luni de guvernare va avea loc o analiză amplă a activităţii fiecărui ministru.

Potrivit unor surse politice din coaliţia de guvernare, bilanţul de şase lui al Guvernului Cîţu ar urma să fie folosit şi pe post de armă politică. Premierul ar putea recurge la remanieri, însă nu (doar) pe criterii de performanţă administrativă, ci pe baza apartenenţei la una dintre taberele din PNL sau USR.

Astfel, conform surselor politice, în urma analizei asupra activităţii miniştrilor, cei daţi afară ar urma să fie doar miniştrii PNL care nu au fost prezenţi alături de Cîţu la lansarea candidaturii sale la preşedinţia partidului. Cu alte cuvinte, Cîţu i-ar putea înlătura din Guvern pe toţi oamenii din Orban, după ce în eşaloanele inferioare deja s-a întâmplat aceast lucru.

În acelaşi timp, bilanţul de şase luni ar putea fi ocazia perfectă şi pentru Dan Barna. Potrivit surselor din coaliţie, vizaţi de remaniere sunt şi miniştrii care nu sunt de partea vicepremierului în competiţia internă din USR-PLUS.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.