Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bilanţul inundaţiilor catastrofale din Quito a urcat la 28 de morţi şi 52 de răniţi. Ecuadorul a fost lovit de cele mai puternice ploi în ultimii 20 de ani

DW
inundatii Quito ecuador

Inundaţiile care au lovit Quito la începutul săptămânii trecute au făcut cel puţin 28 de morţi şi 52 de răniţi, potrivit ultimului bilanţ anunţat duminică de primarul capitalei Ecuadorului, Santiago Guarderas, notează AFP preluat de agerpres.

Echipele de salvare caută în continuare o femeie de 38 de ani dată dispărută care locuia în cartierul La Comuna, lovit de alunecarea de teren.

"Numărul total de persoane decedate este de 28, alte 52 de persoane au fost rănite, dintre care şapte spitalizate", a declarat Santiago Guarderas într-o conferinţă de presă. Un bilanţ precedent raportase 27 de morţi şi 53 de răniţi.

În urmă cu o săptămână, ploile torenţiale, cele mai puternice înregistrate în peste douăzeci de ani, au lovit capitala Ecuadorului timp de aproape 17 ore, cu un record de 75 de litri de apă căzând pe metrul pătrat, faţă de 2 litri pe metrul pătrat anunţat.

Bazinul de retenţie, cu o capacitate de 4.500 metri cubi, s-a rupt după ce a primit de aproape patru ori debitul obişnuit.

Au fost avariate clădiri şi vehicule, precum şi stâlpi de electricitate.

Torentul de noroi, pietre, resturi şi vehicule a curs 3 kilometri pe artera La Gasca, unde lucrările de curăţenie continuau duminică.

Primarul capitalei Quito, un oraş cu 2,7 milioane de locuitori, a declarat că 555 de persoane au fost afectate de inundaţie, mai scrie AFP.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.