Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bilanțul inundațiilor din România: Case și curți inundate, copaci căzuți și mașini avariate în 21 de localități

ISU Banat
Inundatii

Zeci de curți și case au fost inundate, mai mulți copaci au căzut, pe mașini, fiind avariate 16 mașini, în ultimele 24 de ore, ca urmare a fenomenelor meteorologice din 21 de localități din țară. În localitatea Mănăstirea Cașin, din Bacău, un bărbat de 65 de ani a fost surprins de inundații.

Potrivit Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU), sâmbătă, între orele 07.00 -18.00, fenomenele hidrometeorologice au generat efecte în 21 localități din 8 județe. Este vorba de județele Bacău, Călărași, Constanța, Ialomița, Ilfov, Suceava, Vaslui, Vrancea și municipiul București.

Echipajele de pompieri au intervenit pentru evacuarea apei din 15 case, 49 de curți, trei subsoluri/beciuri, de pe două străzi, precum și pentru degajarea a 11 copaci căzuți pe carosabil/autoturisme, fiind afectate 16 autoturisme.

La ora transmiterii știrii sunt intervenții în desfășurare în județele Bacău, Călărași și Vrancea, precum și în municipiul București.

Una din misiunile aflate în desfășurare este în localitatea Mănăstirea Cașin din judetul Bacău, pentru căutarea unui bărbat de aproximativ 65 ani, surprins de inundații, după ce podețul pe care se afla s-a rupt. Șapte persoane rămân în continuare evacuate preventiv, din casele aflate în pericol de inundație.

O altă intervenție care a presupus efort susținut din partea salvatorilor s-a desfășurat în localitatea Poiana Sărată, tot din județul Bacău, pentru recuperarea unuia din cei doi ocupanți ai unui autoturism. Mașina a fost surprinsă de viitura formată pe râul Oituz, în timpul unei competiții off-road. Una dintre persoane a reușit să se autoevacueze, iar cealaltă a rămas blocată in auto. Bărbatul a fost recuperat, in urmă cu puțin timp de salvatori, iar la acest moment i se aplică manevrele de prim-ajutor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.