Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bilanțul Statului Major al Apărării pentru anul 2022

angel tilvar

Alocarea a 2,5% din Produsul Intern Brut permite consolidarea structurii naționale de forțe din domeniul apărării, a declarat, ieri, ministrul Angel Tîlvăr, la bilanțul Statului Major al Apărării pentru anul trecut, informează Rador.

El a subliniat că s-au făcut pași importanți din punct de vedere al modernizării Armatei, au fost continuate proiectele demarate anterior, a fost semnat contractul de achiziție a 32 de avioane F-16, au fost recepționate echipamente aferente sistemelor HIMARS, derivatelor PIRANHA 5 și a fost atribuit contractul pentru rachetele de coastă, se arată într-un comunicat MApN. De asemenea, au fost demarate procedurile pentru alte programe importante, cum ar fi maşinile tactice blindate de tip uşor. Pe linia apărării colective, anul trecut un rol important a revenit consolidării prezenței NATO pe teritoriul național, iar dispozitivul defensiv aliat pe flancul estic și, implicit, în regiunea Mării Negre a fost întărit și echilibrat, arată MApN.

La rândul său, șeful Statului Major al Apărării, generalul Daniel Petrescu, a precizat că anul 2023 se va derula sub semnul recrutării de personal nou și instruirii celui existent.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.